Když vám volby a déšť chtějí narušit svatbu, ale vy si ji i tak užijete naplno. Tak přesně to je příběh naší další nevěsty

Rady a tipy jsou skvělé, ale stejně… Nejlépe nás vždy inspirují skutečné příběhy. Už jen proto, že život nabízí různé situace, které by vás ani ve snu nenapadly. S tím, jak mohou třeba takové volby zasáhnout do svatebních příprav, se nám svěřila další nevěsta.

S přípravami jsme začali prakticky hned po zásnubách, tedy asi 9 měsíců před svatbou. Začala jsem s hledáním různých plánovačů na internetu, abych měla představu, co a kdy je potřeba zařídit.

Kvůli volbám muselo vše stranou

Původní plán svatby byl trošku jiný. Obřad měl být původně v kostele, ale bohužel kvůli volbám 2018 – konkrétně jejich výsledkům a následnému soudnímu sporu – nebylo možné v kostele, co jsme si vybrali, udělat obřad v ten den a hodinu, které jsme zvolili jako náš svatební den. To mě zaskočilo, ale nakonec jsme naplánovali vše tak, abychom byli spokojení.

Partner se moc nezapojil, což nevadilo. Vždy, když jsem něco dalšího naplánovala, vybrala, vyrobila, tak jsme si o tom promluvili a odsouhlasili si variantu, která se líbila nám oběma. Samozřejmě barvy (bílá s tyrkysovou) a typ výzdoby jsem od začátku měla jasné, po prohledávání obrázků na internetu.

Právě tam jsem hledala inspiraci a překvapilo mě, jaké je dnes množství stránek na internetu ohledně svateb, množství e-shopů na svatební zboží a také skupinek na Facebooku. I díky tomu koordinátor nebyl potřeba, vše jsem si naplánovala a vyrobila sama. Většinu dekorací na svatbu jsem sehnala na www.svatba-dekor.cz a www.svatebnivyzdoba.cz.

Celý den pršelo štěstí

Svatební den utekl hrozně rychle. Samozřejmě nám začalo pršet 10 minut před obřadem, který byl nakonec venku v parku, v Kyselce v západních Čechách, a propršel nám celý den. Pršelo bohužel na etapy. Kdykoliv jsme během zábavy vyšli ven, že přestalo pršet, tak během minuty začalo znovu.

Nevyšlo nám ani focení v parku a u kapličky poblíž v lese – tam bylo bahno z deště, takže by nepřežily půjčené šaty. Foto jsme tedy nakonec řešili s manželem v dešti vedle místa hostiny u živého plotu. A skupinky, abychom nikoho nemuseli tahat do deště, se fotily vevnitř v místě hostiny.

Jinak nám vyšlo vše tak, jak mělo. Moje sestra, která mi šla za svědka, připravila pár soutěží – proběhla nakonec jen jedna, což ale vůbec nevadilo. A manželovo táta nám dal skvělý dar – domácí dort z tataráku. Každý si ho chválil!

Dodavatelé skvělí i chybující

Svatba nás vyšla kolem 140 tisíc, což bylo víc, nežli jsme původně počítali, ale měli jsme opravdu vše podle našich představ. Přípravy daly zabrat nejvíce, aby bylo vše tak, jak má a jak jsme to chtěli. Zdobení sálu i obřadu jsme si dělali sami. Největší strach jsem měla z převozu dortu, ale ani to nakonec nebyl problém.

Jako svatební místo jsme si vybrali park v Kyselce a na hostinu restauraci a autokemp Na Špici.

Nejvíce mohu doporučit svatební salon Karolína Karlovy Vary – velmi ochotný a milý personál, ve všem se snaží vyhovět, abyste se cítili co nejlépe. Měla jsem od nich půjčené nádherné svatební šaty, boty, prádlo a i deštník pro dva, manžel a syn oblek a také synovec oblek. Motýlky a kšandy jsem objednávala ze stránek www.wowdoplnky.cz. Velmi mohu doporučit vizážistku – Kristýna Riljáková Beauty & Relax Karlovy Vary – skvělá, vše vysvětlí, doporučí. Měla jsem nádherné líčení i účes. Podvazek – krásný podle požadavků – jsem koupila na Facebooku: Svatební maličkosti – během tří dnů jsem ho měla doma, paní dělá i netradiční s různými motivy.

Jediné, co nemohu doporučit, je salon Renča v Karlových Varech, kde jsem byla na nehtech. Nehty měly být bílé a byly do růžova, což s tyrkysovou nešlo absolutně dohromady, a po 15 minutách, co jsem od paní odešla, mi jeden nehet prasknul. Druhý den na svatbě jsem měla popraskané čtyři. Na to, jak paní říkala, že její nehty jsou držáky, tak za mě rozhodně ne. V pondělí (3 dny po nanesení nehtů) jsem si je musela sundat, protože gellak byl tak popraskaný, že mi už kousíčky odpadávaly.

Prstýnky máme ze zlatnictví Kleopatra – vybrali jsme si chirurgickou ocel, protože je krásná, vydrží a není moc drahá, také kvůli tomu, že prstýnky moc nenosíme ani jeden.

Dekorace a materiál na dekorace jsem sehnala na již zmíněných stránkách. Květinářství jsme zvolili Flora centrum Otovice – květiny byly krásné, vybrala jsem si bílé růže a modré hortenzie.

Svatební oznámení, jmenovky a pozvánky na www.kyoprint.cz – rychlé dodání, krásné oznámení, velký výběr. Nádhernou vzpomínku máme i od www.Diamante.cz – máme od nich skleničky a vázu s pískovanými jmény, datem a krystalky Swarovski. Www.svatebni-diar.cz nám udělali tužky jako dar pro svatebčany a čokoládky jsme měli ze stránek www.svatba-dekor.cz. Poděkování pro rodiče ze stránek www.slavnostnichvile.cz, zrcátko pro svědkyni www.svatby-margaret.cz, zápich na dort na www.zapichni-to.cz, trička nevěsta a ženich na www.povidlo.cz.

Koláčky nám dělala paní Anežka Uzdilová – dostali jsme kontakt v salonu Karolína. Svatební dort jsme měli od paní Ivety Kulaté – i přes všechno moje vymýšlení byl dort nádherný a skvělý.

Skvělý fotograf Roman Divoký – byl s námi celý den, fotil úplně vše a fotky jsou nádherné. Úžasné video máme od kameramana Lukáše Báchora – LB video. Sice je z Pardubic, ale vůbec mu nedělalo problém za námi přijet a natočit nám náš den. I dodání bylo velmi rychlé – během týdne jsme měli nádherné video cca 45 minut a klip cca 5 minut.

Tak máme krásné vzpomínky na svatební den, který se nakonec přes všechny komplikace povedl.

 

Zdroj: K. a P. Vajnerovi

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close