Známe kouzelné svatební místo pro milovníky historie – hrad Rabí. Můžete mít obřad v konírně nebo na nádvoří

Máte rádi pozdně gotickou romantiku? Pak pro vás máme tip na krásné svatební místo. Je to hrad Rabí, jehož historie sahá až do 14. století. Leží v jihovýchodní části Plzeňského kraje, na půl cesty mezi městy Sušice a Horažďovice.  V roce 1978 byl hrad prohlášen národní kulturní památkou. Civilní i církevní svatební obřady se zde konají již drahnou dobu.

Svatební termíny si lze zamluvit od dubna do října. Oddává se obvykle v sobotu od 10 do 14 hodin. Civilní svatební obřady a veškeré formální náležitosti s nimi spojené má na starosti matrika Městského úřadu v Rabí. Máte-li zájem o církevní svatbu, obraťte se přímo na správu hradu. Ochotně vám vyjdou vstříc, co se času i volby místa týče, vždy s ohledem na provoz památkového objektu.

V areálu hradu není možné pořádat svatební hostiny, pouze svatební obřady. Ty se konají na dvou místech, v konírně a na nádvoří. Konírna stojí uprostřed velkého nádvoří a je pro svatby využívána nejčastěji.

Kapacita konírny je 60 míst k sezení a 40 ke stání. Je vybavena stolem, dřevěnými lavicemi a stálou svatební výzdobou.

Pro obřady pod širým nebem je ideálním prostorem část velkého nádvoří. Kapacita je přibližně 150 osob.

Prostor je vybaven stolem, 16 židlemi a svatební výzdobou.

Kolik zaplatíte za obřad na hradě Rabí

  • poplatek za pronájem konírny činí 4 000 Kč
  • poplatek za pronájem jiné části hradu činí 5 000 Kč

V částce je zahrnuto nájemné, poplatek za pořadatelskou činnost (zajištění informací, smluvní a administrativní agenda pronájmu, náklady na dozor akce, úklid a přípomoc na místě) a daň z přidané hodnoty.

Správa hradu je vstřícná ke svatebčanům a umožňuje jim parkovat zdarma na náměstí v centru městečka. Ženich a nevěsta mohou parkovat pod pokladnou, stejně tak i auta s imobilními svatebními hosty.

Svatební fotografie můžete pořídit v jakékoli části hradu. Naopak zde není možné používat pyrotechniku ani vystřelovat konfety či házet rýži. V celám areálu také platí zákaz kouření. Máte-li zájem o neobvyklé, romantické a velmi krásné místo na svatbu, zkuste hrad Rabí.

 

Zdroj fotografií: hrad-rabi.eu

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close