Toužíte prožít celou svatbu na jednom místě? Tato krásná místa na Opavsku vám to umožní!

Prožít celou svatbu na jednom místě, bez nutnosti přejíždět po obřadu na místo hostiny, může být velmi praktické. Nehrozí, že se svatební hosté po cestě ztratí, zábava může volně plynout a všichni jsou ve větším klidu. Pokud se vám taková myšlenka líbí a současně je vaším vysněným regionem Opavsko, nabídneme vám teď hned dvě místa, kde můžete prožít celý svůj svatební den od začátku až do konce.

Tímto článkem pokračujeme v mapování zajímavých míst na svatbu. Už dřív jsme vám doporučili Nemojanský mlýn a Dvůr Perlová voda,  zámek Hostačov a dva krásné mlýny pro svatbu v boho a rustikálním stylu. Dnes navštívíme Panský mlýn Opava a Zámeckou restauraci Štáblovice.

Panský mlýn Opava

Restaurace, minipivovar a penzion se nachází na samotném okraji Opavy v místě plném zeleně. Toužíte-li po přírodní scenérii pro svůj obřad, nemůžete si vybrat lépe. Sňatky se tady uzavírají na krásné travnaté louce pod korunami stromů, s výhledem na rybníky. Romantičtější to už snad ani být nemůže! Původní mlýn pochází z konce 15. století a byl citlivě zrekonstruován do současné podoby, spojující kouzlo dob dávno minulých a minimalistický design současného moderního světa.

Svatební hostinu vám v Panském mlýně uspořádají v salónu pro 50-120 osob, takže se nemusíte bát, že by na vaše hosty nezbylo místo. Menu by mělo uspokojit všechny, kdo mají rádi kvalitu a lokální produkci. V kuchyni se zaměřují na sezónní jídla, suroviny nakupují od místních pěstitelů a chovatelů, v nabídce mají pstruhy z vlastních sádek.

K pití je samozřejmě k dispozici pivo z jejich vlastního minipivovaru, ale také pestrá nabídka vín. A jako digestiv po dobrém jídle poslouží domácí pálenka z rodinného lihovaru Žufánek.

Chcete-li slavit až do rána, můžete zůstat na noc. Panský mlýn totiž nabízí ubytování v penzionu, v 10-ti dvoulůžkových pokojích s možností přistýlek. Připravuje se i romantické novomanželské apartmá.

A jaké další služby v Panském mlýně nabízejí?

  • organizace celého svatebního dne
  • příprava a výzdoba místa na venkovní obřad, ozvučení, přípitek
  • nazdobení tabule ve stylu vaší svatby
  • raut
  • doprava svatebčanů minibusem či autobusem
  • parkování v areálu
  • dětské hřiště
  • bowling
  • možnost rybolovu

Areál je „dog friendly“, takže s sebou můžete vzít i vašeho čtyřnohého miláčka, to ovšem po předchozí domluvě.

Pokud vás toto místo zaujalo, obraťte se na provozní Lucii Blankovou (tel. 731 356 651 nebo e-mail provozni@panskymlynopava.cz), s níž domluvíte všechny podrobnosti.

 

Zámek a restaurace Štáblovice

Vesnička Štáblovice leží asi 10 km od Opavy, v prostředí protkaném cyklostezkami a obklopeném zelení. Existence tvrze na tomto místě je doložena v záznamech z 15. století, ale není vyloučeno, že je ještě starší. Zámek byl po letech chátrání od roku 2001 postupně rekonstruován do dnešní romantické podoby, která k uspořádání svatby přímo láká.

Kolem budovy Štáblovického zámku se nachází park, který nabízí krásná místa pro uspořádání svatebního obřadu i focení. Pro případ špatného počasí je zde možnost uzavřít sňatek uvnitř, ve vstupní hale zámku. Pokud si zdejší park pro obřad vyberete, místo vám také nazdobí, zapůjčí červený koberec, dodají ozdobené lavice pro svatební hosty, svatební altánek nebo květinovou bránu, zajistí ozvučení místa. Za příplatek dostanete přípitek a také si můžete objednat občerstvení pro hosty před obřadem.

Po obřadu je čas odebrat se na hostinu do salonku nebo restaurace. Kapacita je 70 osob sedících u jedné slavnostní tabule, nebo až 100 osob, pokud využijete všechny dostupné prostory restaurace včetně venkovních.

V nabídce Zámecké restaurace Štáblovice je hned několikero menu na výběr, takže nemusíte nic složitě vymýšlet. Pokud však přece máte vlastní tipy, sestaví vám menu dle vašeho přání. Gastronomie restaurace klade důraz na kvalitní suroviny bez umělých přísad a polotovarů. Suroviny si buď pěstují sami nebo nakupují od lokálních dodavatelů.

Další nabízené služby restaurace Štáblovice:

  • online svatební průvodce, kde se dočtete všechny podrobnosti o svatební nabídce
  • katalog aranžmá svatební výzdoby a její realizace
  • možnost svatebního focení v areálu parku
  • pronájem čokofontány
  • cocktail bar s míchanými nápoji
  • zapůjčení Polaroidu
  • pronájem teplometů
  • další atrakce dle domluvy (ohňostroj, vypouštění holubů, historické kostými, kočár s koňmi, zábavu pro děti…)
  • bezbariérový přístup

I na toto místo můžete vzít svého pejska, restaurace dokonce nabízí i psí menu.

Pokud se vám nabídka Zámecké restaurace Štáblovice líbí, neváhejte kontaktovat jejich svatební koordinátorky (Nikola Vintrlíková, tel. 606 763 456, Barbora Hendrychová, tel. 602 721 833). Termíny se jim plní rychle, takže je dobré nic nezanedbat a ozvat se jim opravdu s co největším předstihem.

 

Zdroj: panskymlynopava.cz, stablovice.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close