Tiché místo uprostřed přírody pro komorní venkovskou svatbu. To je Jihočeská Salaš

Pokud plánujete malou svatbu, hledáte romantické místo uprostřed přírody a jste z jižních Čech, máme pro vás tip. Jihočeská Salaš splňuje všechny tyto podmínky najednou. Podívejme se blíž na to, co nabízí.

Penzion a restaurace Jihočeská salaš leží na samém okraji Čakovce, malé vesničky nedaleko Českých Budějovic. Najdete tady venkovskou atmosféru, klid a nádherné prostředí pro svatební obřad i oslavu.

Bude ideální volbou, pokud se vás sejde maximálně 30 a máte rádi venkov, českou přírodu, zvířata, ale i sportovní vyžití a dobré jídlo.

Vzít se můžete na louce u penzionu s výhledem na nedaleký rybník. Oslavíte to uvnitř, s možností posezení na terase. Pokud potřebujete ubytování, najdete tady čtyři pokoje a jeden kompletně vybavený apartmán.

Praktické informace

Pokud se budete chtít vzít v tomto penzionu, měli byste vědět:

  • místo spadá do působnosti matriky v obci Dubné, svatbu tedy musíte vyřídit na zdejším obecním úřadě (na adrese Dubné 60, e-mail matrika@dubne.cz)
  • kapacita pro venkovní svatební obřad je neomezená
  • kapacita pro vnitřní hostinu je cca 30 osob
  • kapacita pro ubytování včetně přistýlek je 18 osob
  • před penzionem je možnost parkování
  • penzion neumožňuje ubytování domácích mazlíčků

Svatební obřad je pouze venkovní, takže zvažte případné zastřešení pro krizové situace. Menší přeháňky se ještě zvládnou s deštníky, ale když hrozí trvalý déšť, bude se hodit např. party altán, který mají v Salaši k dispozici, nebo rovnou šapitó.

Slavnostní oběd si nejspíš rádi odbudete pod střechou, později si můžete nechat přichystat raut. Místo obřadu a hostiny vám na přání vyzdobí. Chcete-li hudbu, doporučujeme cimbálovou kapelu. Místo pro hudební produkci můžete vyhradit uvnitř, ale také na venkovním pódiu, kolem kterého můžete i zatančit.

O zábavu nebude nouze

Areál bude pro váš den vyhrazen jen a pouze vám, takže máte k dispozici vše, co penzion nabízí k zábavě:

Pokud svatbu pojmete sportovně, hosté budou moci využít koupací jezírko, hřiště na míčové hry, kroket a dokonce i jednu golfovou jamku s cvičným odpalištěm. V zimních měsících možná oceníte finskou saunu.

Dětem se bude líbit vnitřní dětský koutek i venkovní hřiště s domečkem, trampolínou a spoustou hracích prvků, nebo pravé indiánské týpí.

A také domácí zvířátka. Nebo se můžete vydat na procházku do přilehlé obory, kde chovají daňky a srnce.

Foto Marek Plandor

Jestli je vám bližší dobré jídlo a pití, oceníte možnost grilování na terase, nebo uspořádání pikniku na louce. Můžete si také objednat degustaci vín ve vinárně nebo vinném sklípku.

Je tedy vidět, že ač Salaš vypadá na první pohled na typickou rustikální veselku, možností svatební stylizace je mnohem víc.

Oblíbené místečko pro Ten Den

Jihočeská Salaš vás okouzlí útulným prostředím. V létě využijete krásné okolí, v zimě hořící oheň v krbu uvnitř restaurace. Vychutnáte si tady lehkou moderní kuchyni, ale na jídelním lístku najdete i domácké české dobroty. A k tomu výběr těch nejkvalitnějších českých a moravských vín.

Majitelka je vstřícná domluvě a vše šlape jako na drátkách. Alespoň podle nevěst (dnes už mladých paní), které právě tady svoji svatbu oslavily:

„Měli jsme zde svatbu před 2 lety a vše bylo úžasné 🙂 Paní majitelka nám se vším pomohla a vyšla vstříc. Mohu jen doporučit :-)“ Tereza, Facebook

„Zažila jsem na salaši svatbu i soukromou návštěvu a vždy jidlo i obsluha naprosto na jedničku. Okolí nádherné, restaurace útulná a dětský koutek úžasný.“ Péťa, Facebook

Pokud vás místo zaujalo, určitě se tam vydejte na obhlídku. Ale sledujte Facebook, místo je u snoubenců velice oblíbené a může se stát, že zrovna v den vašeho výletu bude pro veřejnost zavřeno.

Kontakty:

Adresa: Čakovec 28, 373 84, Dubné

Telefon: 773 996 671, 776 291 131

E-mail: info@jihoceska-salas.cz

Web: www.jihoceska-salas.cz

 

Zdroj: Jihoceska-salas.cz, Facebook, Marekplandor.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close