Trendy se nevyhýbají ani snubním prstenům. Podívejte se, jak letos vypadají šperky v moderním stylu

Snubní prsteny 2024

Snubní prsteny jsou důležitým symbolem. Jejich výměna je jedním z nejdojemnějších okamžiků svatebního obřadu, nesmí chybět na reportážních fotkách z tohoto dne. A šperk pak často s hrdostí nosíme každý den. Seznamte se s nejnovějšími trendy v oblasti manželských šperků.

Snubní prsteny 2024
Unsplash.com

Svatby patří mezi odvětví, kterým vládne paní móda svou železnou rukou ukrytou v sametové rukavičce. A právě na ruku navlékáme krásný symbol našeho manželství. Původně se jednalo o prostý zlatý kroužek, který značil neporušenost a trvalost svazku.

Tip: Přečtěte si více o historii a tradicích snubních prstenů.

Dnes se časy změnily a také snubní prsteny nabízejí mnohem více možností než dřív. Od materiálů, až po design. Protože snubní prsten plánujeme nosit často, ne-li denně, po dlouhá léta, vyplatí se vzít si jako základ něco nadčasového. To ale nikomu nebrání dodat prstýnkům šmrnc zapojením nejnovějších trendy prvků. Loni tak například byly v kurzu vrstvené šperkařské kreace nebo různorodé sady, kde se prsteny pro ni a pro něj lišily podle osobního vkusu snoubenců.

Letošní rok přinesl zase nové věci. Vypátrali jsme, jaké.

Alternativní materiály

Snubní prsteny 2024
Wolframové prsteny s karbonem, Marre.cz

Zlato, to je úctyhodná tradice. Ale už dlouho se ho snaží překonat další a další kovy. Oblíbená a cenově dostupná je chirurgická ocel, luxusní zase platina. Ale i ty už se stávají něčím okoukaným.

Snoubenci stále častěji vybírají neobvyklé materiály nové generace. Ty jsou už samy o sobě něčím, s čím vyniknete, prokážete originalitu, módní cítění nebo svou individualitu. Skvělé vlastnosti a pěkný vzhled nabízejí kovy jako titan, kobalt, tungsten (wolfram) nebo karbon. Zvolit můžete také prsten nekovový, například z keramiky.

Snubní prsteny 2024
Tantalové prsteny, Eppi.cz

Při výběru prstenů je všeobecně dobré zjistit si něco o vlastnostech, údržbě a odolnosti daného materiálu. Jaké kreativní nápady umožňuje realizovat a nakolik se o prsten budete muset bát? Zeptejte se vybraného klenotníka nebo si počtěte na SvatebnímBlogu.cz.

Mix kovů

Snubní prsteny 2024
Savicki.cz

Ještě nedávno platilo, že kovy zlaté a stříbrné barvy k sobě nepatří. To už je ale minulostí. Letos naopak budou snubní prsteny, které kombinují chladný a teplý odstín, velmi žádané. Získávají moderní a trochu dráždivý náboj, s kterým rozhodně nezapadnete.

Snubní prsteny 2024
Korbicka.com

Do mixu se samozřejmě hodí také růžové zlato nebo černý karbon. V každé případě se nemusíte bát nejrůznějších nápaditých kombinací. Výhodou je, že se takový prsten hodí k barevně chladnému i teplému outfitu, takže profitujete z obou variant.

Barvy

Snubní prsteny 2024
Apart.cz

Barvy ostatně vládnou světu šperků a snubních prstenů celkově. Stále oblíbenější jsou kroužky zdobené barevnými kameny. Ne, že by diamanty vyšly z módy, to se nestane snad nikdy. Ale barevné drahokamy a polodrahokamy jsou zajímavou vizuální i finanční alternativou.

Snubní prsteny 2024
Savicki.cz

S takovým snubním prstenem opět nezapadnete v davu, takže pokud je právě to váš cíl, nemůžete být na lepší cestě, než si vybrat barevné zdobení. Kameny vybírejte podle vzhledu nebo třeba podle svého znamení či léčivých schopností, které jsou jim všeobecně připisovány.

Snubní prsteny 2024
Vikamayzel.com

Otevřené kroužky

Snubní prsteny 2024
Klenota.cz

Prstýnky, které nejsou ukončené, zaujmou na první pohled. Původně jsou určené ke kombinování s výrazným zásnubním prstenem s kamenem, k němuž díky volnému prostoru perfektně padnou. Ale nosí se i samostatně a vypadají skutečně atraktivně a rafinovaně, zkrátka jedinečně. I prázdné místo může zastat funkci ozdoby.

Snubní prsteny 2024
Mialis.cz

Eternity prsteny

Snubní prsteny 2024
Apart.cz

Tzv. prsteny věčnosti jsou poseté brilianty po celém svém obvodu a symbolizují věčnou, nekonečnou lásku. Tady pro alternativu není místo, nezbytné je použít co nejkvalitnější materiály, tedy co nejryzejší zlato, případně platinu, a pravé diamanty. O něco úspornější variantou jsou half eternity prsteny, zdobené kameny jen z jedné poloviny.

Snubní prsteny 2024
Klenotyaurum.cz

S rostoucím vlivem symboliky, příběhů a personalizace na vše, co se svateb týká, jsou právě tyto prsteny stvrzující nekonečnost vaší lásky tím pravým veřejným prohlášením. A navíc, co si budeme povídat, vypadají úchvatně.

Laboratorní kameny

Snubní prsteny 2024
Zlatnictví Rýdl, Prsteny.cz

Jsou diamanty mimo váš rozpočet, nebo se vám příčí způsob, jakým se získávají? Vsaďte na kameny vypěstované v laboratoři. Takové laboratorní moissanity vypadají naprosto stejně jako diamanty, snad se ještě o něco víc třpytí a jsou odolnější, zato však jsou za snesitelnější cenu, nedrancuje se kvůli nim tolik příroda a nemají negativní dopad na životy lidí v oblastech těžby.

Snubní prsteny 2024
Mialis.cz

Vlnovky a tvary

Snubní prsteny 2024
Korbicka.com

Pokud chcete zkombinovat svůj snubní prsten se zásnubním na jednom prstu, možná vás zaujme trend nerovných kroužků. Nejen kvůli dobré kompatibilitě narůstá obliba právě takových prstenů, které nemají klasický design, ale různě se vlní.

Snubní prsteny 2024
Klenota.cz

Jsou originální a úchvatné samy o sobě, protože speciální tvar je jejich největší ozdobou. A s druhým prstenem se pak dobře doplní.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close