„Děti se nesmí začít nudit,“ má recept na úspěšnou svatbu za účasti nejmenších Michaela Filipová z hlídací služby Hip Hip Hooray

Děti a svatba, to je nekonečné téma. Pokud děti na svatbě vítáte, určitě stojí za zvážení profesionální služba, která se o ně postará. Odpadnou vám starosti a děti i dospělí si budou užívat podle svých představ. Na co při zařizování svatby, kde budou děti, nezapomenout a jak vybírat hlídací službu, nám prozradila Michaela Filipová, jejíž firma Hip Hip Hooray právě animační programy pro děti nabízí.

Pixabay.com

Někdo je přesvědčen, že bez dětí to prostě není ono, jiný naopak trvá na důstojném a elegantním průběhu svatby, který, přiznejme si to, s dětmi ne vždy vyjde. Děti vyžadují hodně pozornosti a průběh svatebního dne je nemusí bavit. S dětským koutkem, který spravují profesionální animátoři, máte postaráno o klidný průběh oslav. Tipy najdete, jak jinak, v mobilní aplikaci Bride Advisor. Stáhněte si ji ZDE. Je plná nápadů a kontaktů, které při plánování svatby oceníte.

Hip Hip Hooray zajistí pro děti zábavný program na míru. Velký důraz kladou na zdravé a přínosné pomůcky a druhy zábavy, které podporují rozvoj dětí. Na svatbě pak oceníte také skutečnost, že hračky, vybavení a pomůcky jsou sice určené pro děti, ale zároveň vybrány tak, aby vypadaly elegantně a vkusně. Příjemně tak zapadnou do slavnostního rázu svatební oslavy.

Dejme ale slovo Michaele Filipové, která ví o hlídání dětí na akcích vše.

Pixabay.com

Děti na svatbě – radost nebo krize?

Co je podle vás největším úskalím při účasti dětí na svatbě? 

Účast dětí na svatbě se dá vnímat jistě z více pohledů. Jak se říká, co člověk, to názor. Děti jsou bez pochyby součástí rodiny a svatba je pokládána za rodinnou událost. Najdete nevěsty, které by ani nenapadlo děti vyškrtnout ze seznamu hostů, ale také ty, jež se bez nich s klidnou duší obejdou.

Děti přece jen mívají občas své nálady a žádají si pozornost, potom na židličce dlouho neposedí a ticho při obřadu se od nich nemůže očekávat. Později rodiče běhají za ratolestmi a ze svatebního veselí toho tolik nemají. Navíc opouštějí party ještě dřív, než je zábava v plném proudu.

Někteří rodiče se nemusí s vaším přáním „děti na svatbu nejsou zvány“, zcela ztotožnit a může dojít k nechtěnému nedorozumění. Jsou ale i tací, kteří vám to řeknou na rovinu, že bez dětí prostě nepřijdou.

@hiphiphooray_czech

Máte z vaší zkušenosti nějaké praktické tipy pro hladký průběh akce s dětmi?

Rozhodně se děti nesmí začít nudit, to potom zapojí svoji fantazii a začnou se dít nevídané věci. Tudíž mít pro děti vymyšlený program, který je i po jeho skončení navede dál, na vlnu zábavy, kterou si zvládnou užít i bez dopomoci dospělých.

Náš projekt Hip Hip Hooray zahrnuje zábavu pro děti, zpestření akce a zapůjčení našeho mobiliáře, tudíž o děti bude krásně postaráno.

Rodičům bych doporučila myslet na náhradní oblečení, aby si děti neumazaly to sváteční. Snoubencům/organizátorům bych určitě doporučila nezapomenout vyřešit místo pro děti u jídelního stolu (v podobě dětské židličky, vlastní židle či místa pro kočárek), s tím spojena i strava, měli by myslet na to, jestli děti budou požadovat dětskou porci, nebo úplně jiné chody než dospělí, či si rodiče přinesou vlastní stravu pro svoji ratolest. Dále je prima zajistit rodičům dětí ubytování v objektu svatby či vyčlenit místnost, kam děti uloží ke spánku, aby nemuseli ze svatby odjíždět uspávat.

@hiphiphooray_czech

Stále častějším řešením na svatbách a podobných akcích jsou dětské koutky. Na co si dát pozor při objednávání takové služby? 

Doporučila bych schůzku s animátorem předem, aby snoubenci či koordinátorka zjistili, zda vám je daný člověk sympatický a co vše vám může nabídnout. Tyto schůzky jsou v případě Hip Hip Hooray zdarma.

Pozor bych si dala především na to, zda mobiliář dané služby je pro věkovou kategorii, kterou na svatbě budete mít, nebo případně, co můžou nabídnout starším dětem.

Hip Hip Hooray za vám přijedou kamkoliv

Nabízíte animační programy pro děti. Co obnáší a pro jak velké či malé děti jsou určeny?

Hip Hip Hooray je určené pro děti od 2 do 13 let. Náš program zahrnuje zábavu pro děti, v podobě soutěží, tanečků, písniček, básniček, kreativní činnosti, všestranného cvičení… Na zpestření akce je možná bublinková show, malování na obličej a zapůjčení mobiliáře, estetické a zábavné prvky atd.

Máte pocit, že jsou svatby v něčem odlišné od jiných oslav a eventů, co se týče dětských hostů nebo požadavků na vás? 

Hip Hip Hooray je navržený pokaždé tak, aby každému seděl na míru. Tudíž program přizpůsobujeme každé akci zvlášť. Například na svatbách máme hry laděné do svatebního tématu, na oslavách narozenin zase více zaměřené na oslavence.

@hiphiphooray_czech

V jaké oblasti ČR působíte? 

Působíme po celé republice, rádi za Vámi přijedeme. Po Praze máme dopravu zdarma, dále je cesta zpoplatněna.

Jak vše probíhá po praktické stránce? Máte nějaké speciální požadavky např. na prostor? 

Nejčastěji nás klient osloví přes e-mail, ale rádi komunikujeme na Instagramu, telefonicky, na Facebooku či osobně. Dále od klienta zjistíme přání, pokud nějaká má, věkové rozmezí dětí + počet, kde se akce koná a kdy, zda se jedná o venkovní akci či vnitřní. Platby řešíme vystavením faktury a po akci zasláním financí na účet. Požadavky na prostor jsou pouze takové, aby prostředí dětem vyhovovalo – dostatek prostoru bez většího omezení se základním vybavení (toalety, bezproblémový přístup k pití).

Jak dlouho před akcí je ideální se s vámi spojit? 

Určitě alespoň 2-4 týdny před akcí.

Patří děti na svatbu? 

Děti dokážou svatbu rozzářit, zaplnit jí smíchem, radostí a dobrou náladou. Ale ruku na srdce – ať jsou děti jakkoliv kouzelné, dokážou také pozlobit, rozplakat se v tu nejméně vhodnou chvíli a zaměstnat rodiče na maximum. Každý pár snoubenců musí tuto otázku zvážit sám, ale ať s dětmi, nebo bez, přeji vám, aby vaše svatba byla nezapomenutelná…

@hiphiphooray_czech

Kontakty

No, a pokud dojdete k závěru, že svatba bez dětí není ta pravá, usnadněte si celodenní starost o malé svatebčany a objednejte si Hip Hip Hooray. Tady máte shrnuté všechny kontakty:

@hiphiphooray_czech

Fotografie: Hip Hip Hooray a Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close