Přejete si klidnou svatbu nebo veselku jako z pohádky? Vybrali jsme pro vás další dvě okouzlující svatební lokace!

Svatba na zámku jako z pohádky? Nebo snad veselka u lesa, kde si budete moct užít nejen svůj den, ale i klid a přírodu? Svatební blog vám přináší další dvě nádherné lokace, kde stojí za to, prožít zde svůj svatební den. Jedna z nich byla prohlášena v roce 2015 a 2017 dokonce svatebním místem roku. 

Zámek Niměřice

Zámek Niměřice je ideálním místem pro vaši svatbu. Svatebčanům poskytuje nejen místo pro romantický obřad, ale i prostory na hostinu s možností ubytování, což se hodí vždy. Areál zámku prošel v roce 2013 kompletní rekonstrukcí – navíc je plně bezbariérový, proto jde o vhodné místo i pro osoby s tělesným postižením. Proto si myslíme, že cenu za svatební místo roku 2015 a 2017 získal právem.

Svatební obřad

Jestliže nestojíte o kompletní svatbu v tomto zámeckém areálu, jistě oceníte možnost samostatného svatebního obřadu. Ty lze domlouvat ve dnech mezi nedělí a čtvrtkem a v měsících od listopadu do dubna. Ve zbývajících dnech si zde pořádají svatbu snoubenci, jež si užívají kompletní služby a je jim zde nabízeno soukromí. V areálu zámku se nachází dvě místa, v nichž lze uspořádat svatební obřad. Prvním z nich je Kaple Korunování Panny Marie. Kaple je z roku 1864, což odpovídá novorománskému slohu. Kaple disponuje kapacitou 100 hostů, míst na sezení je zde 46.

Druhé místo je ideální pro romantiky – je jím obřad v zámeckém parku. Park je na výměře o velikosti 4 ha. Celý park je anglický a najdeme v něm i spousty romantických zákoutí, jež jsou vhodná i k focení. Základní počet míst k sezení je 18, ale počet míst ke stání neomezený. Zámek nabízí i možnost květinové výzdoby.

Prostory pro svatební hostinu

Zámek disponuje třemi prostory, které jsou vhodné pro uspořádání hostiny. Rudolfův sál, vnitřní dvůr a velký sál. Rudolfův sál nabízí rustikální, zato moderně zrekonstruované prostory, které se hodí hlavně na elegantní a rustikální svatbu. Atmosféru sálu propůjčuje velký krb, robustní zdi, ale i původní trámy. Sál je schopen pojmout 70 hostů.

Vnitřní dvůr je ideální pro méně formální svatbu, kde je na programu například grilování. Toto místo je skvělé pro venkovní svatby plné hudby a dobré zábavy. Vnitřní dvůr při obvyklém uspořádání nabízí 60 míst k sezení, ale díky své variabilitě je zde možné uspořádat party až pro 120 hostů.

Posledním místem je velký sál o rozloze 25 x 12 metrů. Jde o místo, kam se vleze až 180 hostů. Nechybí konferenční technika, dataprojektor s plátnem, mikrofon či audiotechnika. Součástí služeb může být i samotná gastronomická služba. Zámek nabízí velký výběr z kvalitních menu.


Ubytování



Další služby

Zámek Niměřice je schopen zajistit dodavatele těchto služeb:

  • Květiny a dekorace
  • Svatební koordinace
  • Hudební doprovod
  • Foto a video
  • Make-up a účes
  • Svatební dort
  • Ohňostroj
  • Koňské spřežení
  • Výslužky
  • Tiskoviny
  • Doprava
  • Fotobudka

Kontakt


Penzion na kraji lesa

„Na kraji lesa. Na konci cesty. Na hranici valašské divočiny. Mezi duby a buky. Najdete místo, které jsme nazvali Na kraji lesa. Poznejte klid rodinného penzionu spojeného s moderní restaurací. Vaříme a pečeme jen z lokálních surovin a spoléháme na pracovitost místních lidí. Rozhodli jsme se vrátit tomuto místu znovu život. Dvě budovy bývalé hájovny Městských lesů z roku 1892 jsme nahradili novými.“ Přesně takto zní úvodní odstavec penzionu Na kraji lesa, který nás láká na klid a soukromí..

Ubytování

Penzion nabízí ubytování v příjemné a krásné přírodě. Pokud zde nebudete chtít svatbu, doporučujeme vám tento penzion alespoň na líbánky. Penzion nabízí celkem pokoje pro 23 osob, možné jsou dvě přistýlky. Pokoje jsou v různých variantách. Od obyčejných pokojů až po apartmány. Svatební apartmá má pak vlastní vstup s terasou, koupelnu s vanou na lenošení, sprchový kout a WC.

Gastronomie

Restaurace disponuje kapacitou pro 60 osob, navíc ještě odděleným salonkem. Platba je možná hotově, ale i kartou. Jídla jsou připravována hlavně ze sezónních surovin, proto se můžete těšit na vynikající hostinu.

Soukromý salonek

V penzionu najdete i soukromý salonek, který sice není největší, ale na malou a komorní svatbu je přímo ideální.

Zdroj: Na kraji lesa, zámek Niměřice

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close