Budete se vdávat v brýlích? Dbejte, aby ladily se svatebními šaty a měly slavnostní ráz. V OPTICZ si právě takové můžete půjčit!

Každá žena, která nosí brýle, to zná. Nutnost sladit při společenských událostech brýle s oblečením vám může přidělat pár vrásek na čele. A když se jedná o vlastní svatbu, starost je o to větší. Trn z paty vám vytrhne plzeňská optika OPTICZ. Nabízí totiž půjčovnu svatebních brýlí.

Nevěsty, jež mají brýle na blízko, to ještě mohou jakž takž zvládnout. Prostě nebudou ten den číst. Ale když nevidíte do dálky, chtě nechtě to řešit musíte. K tomu máte několik možností:

Kontaktní čočky: pokud je běžně nosíte, není co řešit. Horší je, kdybyste si je chtěly dát poprvé až ve svatební den. Můžete zjistit, že je nesnesete, nebo vám jen z nezvyku budou v očích vadit a svůj den si neužijete. A jestliže jsou vaši blízcí zvyklí na vaši obrýlenou tvář, budete jim připadat jiná, jako byste to ani nebyla vy.

Jít „naslepo“: když máte jen málo dioptrií, taky to nějak „přežijete“. I když nebudete vidět nejostřeji, takže vám možná některé detaily vašeho dne uniknou. A na fotkách nevědomky budete mhouřit oči. Pokud je fotograf dobrý, tak si toho všimne a upozorní vás, ale stejně můžete mít poněkud nepřítomný výraz, jak nebudete mít na co zaostřit. Plus i tady platí, že vaši hosté z vás budou mít rozporuplný dojem, ani nebudou vědět, co jim na vašem vzhledu nesedí.

Vaše běžné brýle: to je nejjednodušší, nemusíte nic řešit, na brýle jste zvyklá a všichni jsou takto zvyklí na vás. Brýle ale nemusí ladit s vašimi šaty, a tak přijde vniveč vaše snaha mít vše do puntíku perfektní.

Brýle koupené speciálně na svatbu: super možnost, kdy se brýle zaručeně budou k šatům hodit, ale poněkud drahá. Pokud brýle později využijete i na další příležitosti, tak se to ještě vyplatí, ale jestli je nevynosíte, co pak s nimi. Řešení má plzeňská optika OPTICZ, která nabízí půjčovnu svatebních brýlí.

Vše o půjčovně brýlí

Půjčení brýlí přináší řadu výhod. Jednak si z bohaté nabídky typů zvolíte takové, které se hodí ke slavnostním šatům, navíc ušetříte za koupi nových.

„Nevěsty si často ve svůj nejdůležitější den vezmou své každodenní brýle, což může zcela pokazit jejich slavnostní vzhled. Jiné volí kontaktní čočky či „jdou na slepo“ bez brýlí. Přitom řešení je tak jednoduché a elegantní. Máme v nabídce několik typů brýlí vhodných pro tento den,“ říká optička a specialistka na brýlový design Hana Štrajtová z OPTICZ.

Zkušené majitelky optiky vám poradí, aby brýle odpovídaly stylu vašich šatů, a navíc i vašemu barevnému typu. Hana Štrajtová je totiž také odbornice na barevnou typologii. Ne každé ženě sluší sněhově bílá a jiná zase bude vypadat pobledle v oblíbených odstínech champagne. A když to platí o šatech, tím spíš o brýlích, které jsou nejblíž tváře.

Probrat s nimi můžete také líčení a další doplňky, které se k brýlím hodí.

A jak to tedy vypadá v praxi? „Princip je stejný jako u výběru svatebních šatů. V době, kdy si nevěsta vybírá svatební šaty a přemýšlí o svatebním účesu, je čas zajít do OPTICZ a v příjemném prostředí si vyzkoušet možnosti a různé typy obrub. Současně nabízíme přeměření dioptrií, které budou použity ve vybrané obrubě. Pak už stačí jen domluvit termín svatby a brýle si zarezervovat,“ popisuje optometristka Bc. Tereza Jurigová.

Ceny a další praktické informace

A kolik půjčení brýlí v OPTICZ stojí?

  • dioptrické brýle: 400–600 Kč za den, podle typu rámečku
  • sluneční brýle: 500 Kč za den
  • den vyzvednutí brýlí je zdarma, účtují se až následující dny
  • půjčovné je podmíněno vratnou kaucí, která se odvíjí od ceny obruby

Uvedené ceny platí pro brýle s čočkami bez tenčení, ale je možné se individuálně domluvit i na silnějších dioptriích, zde se pak půjčovné odvíjí od náročnosti zpracování. To znamená, že nabídka půjčovny je bez omezení rozsahu dioptrií.

A teď jedna dobrá zpráva pro ženichy, maminky, svědkyně, družičky… I vy si můžete brýle půjčit a tak vypadat náležitě slavnostně.

Chcete-li půjčovnu využít, je dobré se domluvit předem. Buď si do OPTICZ zajděte, nebo jim napište či zavolejte. Tady máte kontakty:

  • adresa prodejny: Krejčíkova 10, Plzeň – Slovany
  • telefon: 734 389 789
  • e-mail: opticz@opticz.cz

Inspirace

I nevěsta s brýlemi může být krásná. A když ženu bez brýlí vlastně nikdo ani nezná, neměla by zrovna ve svůj svatební den se svým vzhledem experimentovat. Pak je opravdu lepší brýle si raději nechat.

K jemným šatům a jemnému líčení se hodí jemné obruby, brýle bez obrouček, nebo třeba světlé rámečky. Hezké je i zdobení kamínky nebo ornamenty. Tmavší typy si klidně mohou pořídit populární tmavé obruby, ale držte se slavnostnějšího stylu. Nebo sáhněte po pastelově barevných obroučkách, které vám dodají jiskru. Inspirace najdete dost i na internetu. A nebo se rovnou poraďte s odborníky v optice.




 

Zdroj: Opticz.cz

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close