Nezbytné doplňky, které z každého ženicha udělají pravého gentlemana

I když je během svatebního dne většina pozornosti upřena na nevěstu, bez ženicha to obvykle nejde. A také on by měl být náležitě upraven a vyladěn do posledního detailu. Podívejte se na doplňky, které přivedou pánský styl k dokonalosti.

Unsplash.com

Zatímco nevěsta aspoň v hlavě ladí svůj svatební outfit už od samotného rozechvělého „ano“, na muže se někdy tak trochu zapomíná. Jistě, stačí kvalitní oblek, vyleštěné boty a barevně ladící kravata a můžete jít k oltáři. Ale pak je tu spousta drobností, které styl ženicha pozvednou a dodají mu ten správný šarm. Některé jsou důležitější, bez jiných se snadno obejdete.

Manžetové knoflíčky

Dodají košili eleganci a ukážou, že jste si dali záležet. Kdy také jindy jít do gala se vším všudy, než ve svatební den? Stanovíte-li přísný dress code, jinou volbu než manžetové knoflíčky ani nemáte. Ideálně se hodí do tzv. francouzské manžety, která je ohrnovací a má několik obšitých dírek, aby si ji každý mohl přizpůsobit na svou velikost. Knoflíček patří zdobenou částí nahoru.

Unsplash.com

Nezapomeňte, že manžeta s knoflíčkem by měla být vidět, zvolte proto dobře délku rukávu!

Pro slavnostní eleganci vybírejte knoflíčky z leštěného nebo matného kovu (zlato, plastina, stříbro, chirurgická ocel), mohou být dokonce zdobené drahými kameny nebo gravírováním. Styl můžete zvolit také tak, aby se hodil ke snubním prstenům. Tvar pro společenskou příležitost se hodí spíš klasický – kulatý či čtvercový.

Bandivamos.cz

Nebo chcete raději sáhnout po něčem neobvyklejším? Zajímavou alternativou k elegantní klasice budou knoflíčky dřevěné, které jsou hitem posledních několika let.

BeWooden.cz

Nebo si nechte vytvořit knoflíčky vyloženě na míru. Tyto zalité v pryskyřici budou vypadat jemně a stylově zároveň. Budou se hodit pro uvolněnější boho, hipster nebo dandy styl.

DesignEmpathy.cz

Květina do klopy a kapesníček do kapsičky

Květina do klopy – tzv. korsáž – musí ladit s kyticí nevěsty. Je to jednoznačné vizuální vodítko, kdo že je tady ženichem a že s nevěstou patříte k sobě. Většinou se váže z dominantního květu v kytici, ale existuje řada výjimek. A pro neformální či tématickou příležitost můžete zvolit i originální vývazek, například z lesními plody nebo jehličnatou větvičkou.

Girlyard.com

Kytička se připíná vždy pouze na klopu, do kapsičky patří kapesníček. K obleku není povinný, ale můžete s ním opět zabodovat, obzvlášť, když ho vyberete do sady s kravatou či motýlkem. Ke smokingu pak je kapesníček nutností.

Další drobnosti, které dodají styl

Šle

Do oblekových kalhot patří kvalitní opasek, smokingové doplní šerpa. A zajímavou alternativou jsou šle. I ty se prodávají v sadách, kdy k nim pasují například manžetové knoflíčky a kapesníček. Na výběr máte kusy elegantní, nápaditě barevné nebo třeba dřevěné.

 

LePremier.cz

Hodinky

Zatímco nevěsta má na výběr z mnoha druhů šperků a ozdob, u mužů je nabídka slabší. Krásným šperkem jsou manžetové knoflíčky a pak také hodinky. Jedním z výrazných prvků outfitu je na své svatbě učinil například Justin Bieber.

Opět vybírejte podle svého svatebního stylu – elegantní klasikou nic nezkazíte.

Timestore.cz

Módní znalci ocení hodinky dřevěné.

WoodWatch.cz

Ale odříkat si nemusíte ani ty chytré, i ty mohou být dost šik, aby podtrhly váš styl.

Sluneční brýle

Berete se v horkém létě? Při pohybu venku oceníte sluneční brýle. Budou vypadat cool také na skupinových fotkách. Vzhledem k tomu, že dřevo je hit, jsou hitem i brýle z tohoto materiálu. Nebo raději vyberete moderní kovové pilotky?

Eyerim.cz

Jen pozor, abyste si brýle nezapomněli schovat na obřad, nehodí se ani k obědu nebo na portrétní foto s nevěstou. A neměly by být ani ve vlasech!

Barevné ponožky

Jste-li příznivcem skrytých detailů a drobné rebelie, možná vás oslovuje trend barevných veselých ponožek. Ke smokingu je nedoporučujeme, ale jinak, proč ne. Svatba je váš den, přizpůsobte si ho sami sobě. Ať nejen vypadáte, ale také se cítíte skvěle.

Soxit.cz
BeWooden.cz

 

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close