Svatba na poslední chvíli? Jde to, když víte, co chcete, potvrzuje čtenářka Hanka

Myslíte si, že na přípravu svatby nutně potřebujete aspoň rok? No, většinou máte pravdu. Ale když víte, co chcete, a umíte udělat ústupky v tom, co je méně důležité, vystrojíte skutečně stylovou veselku i za méně než tři měsíce. Přesvědčila se o tom i naše čtenářka Hanka, a teď se s vámi o své zkušenosti podělí v dalším příspěvku do rubriky Vaše svatba.

Když mě Tom požádal o ruku, bylo 14. února. Jediné, co jsem věděla, bylo, že na svatbě chci levanduli a že chci svatbu v kostele v Lomnici u Tišnova. Po domluvě s panem farářem jsme zvolili datum 18. května, takže času na přípravy nebylo tolik. Tom mi řekl, že to nechá celé v mojí režii, za což jsem byla ráda, jen jsem se s ním občas o něčem poradila.

Jelikož to bylo narychlo, tak byl problém cokoliv sehnat. Nakonec se nám to podařilo, takže bylo místo kousek od Lomnice, kapela byla zajištěna. Jídlo jsme měli formou rautu z Hospůdky v Židech v Lomnici u Tišnova a byli jsme nadmíru pokojeni. Suroviny v rautu byly čerstvé, chuťově výborné a ceny taky super. Víno jsme měli z Moravy od příbuzných, nakonec ale skoro nebylo třeba, vypilo se asi 5 litrů bílého a červeného litr. Zato slivovice a piva se vypilo dost 🙂

Dorty nám dělala Simona Přibylová, byly výborné – levandulové 🙂 Jinak nám cukroví pekla známá.

Nádherná levandulová

Jak jsem již psala, kytka byla téměř jen z levandule, stejně tak kytky pro maminky a výzdoba. Levanduli jsme koupili na levandulové farmě ve Starovičkách a musím je taky pochválit, super příjemní a ochotní lidé, levandule byla krásná. Výzdobu jsem si dělala vesměs sama za veliké pomoci kamarádek a sestřenic.

Sestřenice, které šly za družičky, si nechaly ušít tutu fialové sukně od paní, kterou našly přes internet, a taky to všichni chválili. Moc jim to slušelo dohromady s džískou a teniskami.

Já si šaty koupila na bazaru přes internet a jsem ráda, protože se komplet zničily. Dala jsem za ně 3000 Kč, což je super cena. Kosmetičku jsem vybrala taky šikovnou a příjemnou, paní Adrianu Pestrovou, kadeřnici Moniku Němcovou, nehty mi dělala Pavla Chladilová. Se všemi třemi jsem byla moc spokojena.

Fotografku jsem nakonec taky sehnala a až po domluvě jsem zjistila, že za námi na Moravu pojede až z Prahy! Byla jsem za ni strašně ráda, byla velice příjemná, ochotná, super nápady a fotky od ní jsou nádherné. Jmenuje se Lucie Rýglová. Fotit jsme se byli v Lomnici na zámku, i když už ho opět obývají hrabě a jeho rodina z rodu Sereniů.

Den uplyne, krásné vzpomínky zůstanou

Měla jsem na zábavu vymyšlenou vtipnou tombolu, na kterou jsem ovšem zapomněla. Celý den mi nějak rychle utekl, jelikož jsme měli obřad až ve 13:00. Takže až o půlnoci jsem si vzpomněla, že jsem ani nerozdala lístky do tomboly. A to jsem se s ní tak dělala 🙂

Jinak měly hry pod palcem družičky – svatební kočár, otázky na novomanžele…

Měla jsem i zábavu pro děti – pastelky a omalovánky, balonky plné helia, křídy na zem, pexesa.

Nejlepší kamarádka nám dala jako svatební dar strom na otisky prstů a podpisy všech svatebních hostů, takže jako výsledek zábavy pro hosty máme navíc krásný obraz jako památku.

 

Zdroj: čtenářka Hana

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close