Svatební dekorace ve stylu minimalismu jsou stále více oblíbené. Inspirace, jak ozdobit stůl a dosáhnout té pravé atmosféry na vaší svatbě

Další pokračování na téma minimalismus je věnováno svatebním dekoracím. Při přípravě minimalistické svatby je důraz kladen zejména na odlehčení a zjednodušení celého obřadu i hostiny, při dodržení všech tradic. Nejedná se o novátorský postup, ale o čistý a nekomplikovaný přístup k celé věci. Je to znovu oživení romantiky a čisté radosti.

Osvěžující krása a čistota minimalistického stylu může posunout vaši svatbu na zcela jinou úroveň prožitku. Minimalismus je založen na čistých liniích, nic zbytečného neruší hloubku prožívání. Minimalismus znamená styl, vkus a noblesu.

Vybrali jste si minimalistický styl pro svůj velký den? Chcete aby i pozvaní hosté věděli, jaký zážitek je čeká?

Začněte s pozvánkami a jmenovkami

I s málem můžete říci hodně. Nechte se inspirovat a hledejte vzor, který vás osloví. Nebo se můžete spolehnout na svoji vlastní kreativitu a tvořivost.


Ve stejném stylu by měly být i další „písemnosti“ – jako je  označení stolů, zasedací pořádek, poděkování a vše další, co se přenese na papír.

Můžete také použít kaligrafii nebo vše psát ručně. Takové pozvánky jsou v dnešní době obzvlášť cenné.

Prázdný prostor je váš přítel

Občas se ozývají hlasy, že minimalistické vybavení udělá z každé místnosti galerii. Právě to je jeden z nejlepších rozeznávacích znaků minimalismu. V galeriích se nehromadí věci, ani nehýří barvami a jsou to obvykle místa, která jsou zařízena vkusně a účelně – právě dost na to, aby vyniklo to, co skutečně vyniknout má.

Není tu viditelný žádný dotek emocí, smysly zůstávají v klidu. Dýchá na nás krása sama.

Dalším spolehlivým znakem je upřednostnění grafického designu před barvou. Aby vynikla přirozenost prostředí a čisté linie dostaly přednost, ubírá se na barvách. Minimalistické svatby nehýří barvami. Obvykle je vše postaveno na jedné základní barvě a jedné až dvou doplňkových.

Převedeno do svatební mluvy – pro svatební obřad zvolte místo a dekoraci, kde nic nebude zbytečné ani navíc. Dokonalá harmonie klidu a čistoty.  Ze všech stran je vidět hlavní aktéry děje. Každý může věnovat pozornost tomu, co je hlavní, není ničím rušen. To jsou nepopiratelné klady minimalistického pojetí svatby.

Přirozenost, nenucenost, vše účelné, ozdobené nečekaným dramatickým detailem. Využití krásné přírodní scenérie, zajímavých stavebních prvků, nebo třeba krásných oken, zahrady je povoleno a žádoucí.

Dokonalá souhra s přírodním prostředím je velmi působivá a dokáže dát celé svatbě neopakovatelný výraz.

Na stůl patří květiny i dort

Velkým mistrovstvím je úprava stolů na svatební hostině.

Na stole je nutné umístit potřebné, a přitom celé protírání musí vytvořit dokonale odlehčený dojem. Využijte geometrii a základní, klasické tvary.

Základ úspěchu je výběr květin vhodných do prostředí, kde se svatba koná.  Dále je nutné sladit barvy – s nevěstou, s celkovým stylem svatby a s ostatními doplňky. Svatbu a dekor lze ladit do dvou, tří i více barev nebo také zvolit jen jednu barvu a využít kontrastu pro dramatický detail.

Na stůl patří také dort. Jeho vzhled by měl být  třešničkou minimalismus na vaší svatbě.

Romantika v minimalismu…

…je vítána. Minimalisticky lze vyjádřit i romantiku. Na pomoc vezměte třeba kamennou budovu, dřevo nebo čistý prostor a docílíte zamýšleného efektu.

Minimalismus není jen bílá, šedá nebo neutrální barvy. Zkusit můžete i jednoduchý barevný prvek nebo nečekanou základní barvou.

Neváhejte si vytvořit vlastní minimalistický styl. Svatba bude váš velký den, můžete se poradit s odborníky, můžete se inspirovat v časopisech a různých médiích, ale nakonec to bude vaše rozhodnutí. Vy si vyberete, v jakém stylu, chcete říci své Ano.

 

Zdroje fotografií: twocherries.co.ze, pinterest, invitation.com, weddingchicks.com, unsplash.com

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close