Op – art editoriál na industriální svatbu s geometrickými prvky

V letošním roce určitě stojí za zmíňku nový trend v podobě geometrických dekorativních prvků, které vaší svatbě dodají úplně jiný nádech. V podstatě se jedná o železné konstrukce v různých geometrických tvarech. Ať už je to nějaká závěsná dekorace, nebo dekorace na stůl či  samotnou výzdobu objektu. Pokud jste příznivci jednoduchého, moderního třeba až industriálního stylu svatby, je tento editoriál připravován právě pro vás! 

V podstatě nejde o nic převratného, buďto máte po ruce nějakého šikovného svářeče a nebo tyto dekorace seženete i v podobě lustrů nebo podobných dekorací v různých nábytkových obchodech (jako je například ikea, westwing.cz, biano.cz, a mnoho dalších).

Tzv. op-artové dekorace osvěží strohý minimalistický interiér, takže pokud máte obyčejní industriální prostor, který je téměř holý stačí zapojit fantazii co. se barev týče, zvolit si barevnou paletu, v které budete ladit celou svatbu a jen hledat doplňky jako jsou různě nástěnné nálepky, tapety nebo jen obrázky. Vkusné mohou být také látky či závěsy dekorující interiér v dané barvě. Inspirace šedesátými léty je totiž letos trendy a to nejen u designu interiérů. Co se týče například květinových svatebních výzdob nadchla nás nabídka FLOÁRIÍ z pražského e-shopu FOXY-FLOWERS.COM.

 

 

Op-art je stylem abstraktního umění a grafiky, který se v Evropě objevil v šedesátých letech. Geometrické obrazce mu jsou vlastní a vytvářejí dojem pohybu i přesto, že jde o statické objekty. Proto se mu také říká optické umění, klamáno je totiž právě naše nedokonalé oko. Díky tomuto, nemusí být interiér ani nijak vizuálně pěkný a úhledný, jelikož každým dalším prvkém tohoto geometrického tvaru je jen a jen rozmanitější a nemusíte ani počítat s nadměrnou květinovou výzdobou, jelikož ta, je zde jen jako druhotný prvek výzdoby.

Určitě by jste měli znát pojem tzv. vzor moiré, který je vlastně optickým klamem, vzniká při překrytí dvou pravidelných vzorů v obraze. Tento rušivý motiv se může se objevit například při zobrazení drobného kosočtverečného vzoru na obrazovce. Toto se dá uplatnit hlavně v podobě využití textilu, který odlehčí těžké industriální prostředí.

 

Co se samotné nevěsty týče, můžete tyto prvky zapojit i v podobě šperků nebo vložit nějaký prvek do svatebních šatů a nebo kytice. Velkým trendem barevných svateb jsou pro letošek stužky, které ladí s dekoracemi a barvou vaší svatby, můžete je různě namíchat a není to drahá zaležitost. Jedná se zase o prvek, který spestří celkový dojem ze svatby.

Dalším krásným detailem může být precizně vyrobena kytička do klopy ženicha a svědků. Zapomeňte na unylé zeléné trsy a vytvořte svatební korsáž ženicha ze stejných květin jako máte vy ve svatební kytici.

Další velice trendy záležitostí, kterou pro letošek potvrdil take Weding Bazaar je tzv. Handwritten. V podstatě ruční styl písma pomocí zdobících per, štětců a fixů obletěl celý svět. Využívá se v grafice na svatební oznámení, nebo svatebních denících či svatebních novinách.

 

Dodekorovat takto můžete svatební harmonogramy na různých tabulích, nebo nápisy „candy a drink“ barů. Také různé dekorace jako jsou: sklenice, plecháčky na pití nebo karty pro zasedací pořádek. Nezapomeňte také na speciální koženkové bundy pro nevěstu a družičky ve stylu „handwritten“ písma.


Po vzoru pinterestových inspirací můžete zakomponovat sklenice a láhve z čirého skla, používané jako lucerničky a další svítící dekorace na stůl nebo bar. Jako skvělý dopněk může posloužit také květinové čelenky ve vlasech nevěsty a družiček. Samozřejmě ve stejném stylu jako je svatební kytice, prostě tento trend se zdá být nesmrtelný.

 

 

 

 

Nápadů pro detaily je nespočetný. Stačí jen zapřemýšlet co máte rádi vy, co vystihuje vás jako pár a třeba pár krát v roce zabloudit do sekáče, nebo vintagee storů a máte o dekoraci postaráno. Pokud se vám ale nikde nechcete a nebo nemáte čas i pro ty máme řešení v podobě online e-shopů nebo půjčoven dekorací – nás osobně hodně oslovila nabídka DECSTORE.CZ , kde nemusíte vše hned kupovat prostě si dekoraci pouze pronajmout 🙂 .

Zdroj:
Photographer: Sarah Eubanks Photography

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close