Glamour, zářivá a velkolepá. Právě taková může být vaše novoroční svatba

Svatba na přelomu roku nabízí celou řadu výhod. Kromě toho, že pravděpodobně snadněji seženete dodavatele, protože jste mimo hlavní sezónu, můžete se také vyřádit, pokud jde o stylizaci. Pokud máte rádi slavnostní náladu, party, třpyt a lesk, budete nadšení! Podívejte se na naši inspiraci.

Svatba přímo na Nový rok vám asi nevyjde, vzhledem k tomu, že je státní svátek a lidé i úřady odpočívají. Ale Silvestr by klapnout mohl. Představte si, jak o půlnoci všichni, známí i neznámí, slaví vaši svatbu ohňostroji po celé zemi! Každopádně, silvestrovskou/novoroční veselku můžete mít kdykoliv v prvních týdnech roku.  Jak vystrojit tu nejlepší svatbu v tomto ročním období?

Pokud se rozhodnete vzít na přelomu roku, vybrali jste si slavnostní a veselou dobu, kdy po vánočním ztišení propukají plesy, karnevaly a zábavy. Svatba se proto patrně ponese v tomto duchu. Barevné ladění svatby může být například v elegantní bílé nebo bíločerné kombinaci, ale hlavní roli hraje třpyt. Zlato, stříbro nebo další kovové odstíny, třpytky, zlaté konfety. Bohatství všeho a symboly konce roku a plynutí času nemohou chybět.

Stylově se hodí elegance a noblesa. Ale žádná upjatost! Naopak, nadsázka, humor a trocha lehké provokace jsou vítané.

Informujte

Především je třeba si přiznat, že doba přelomu roku bývá hodně vytížená. Je proto potřeba co nejdříve si rezervovat místo, kde chcete svatbu mít. Když chcete například slavit na horách nebo v nějakém oblíbeném hotelu, ozvěte se jim klidně i rok dopředu. Brzy zadaní mohou být také muzikanti a DJs. S ostatními dodavateli je naopak čas.

A potom hned informujte pozvané hosty, aby si udělali volno. K tomu slouží kartičky „save the date“, kterými dáte najevo, že tento den v kalendáři bude váš. Oficiální svatební oznámení i s pozvánkami ke stolu můžete poslat později. Chcete-li být styloví, už předem si promyslíte, jak budete stylizovat všechny tiskoviny včetně např. originálních jmenovek, vítacích cedulí apod., a už úvodní informativní kartu necháte vyrobit v tomto duchu. Samozřejmě s přihlédnutím k tomu, že se jedná o téma konce roku – můžete například přihodit zlaté konfety.  Po obřadu je pak mohou svatebčané rozhazovat místo klasické rýže nebo okvětních plátků.

Dekorujte

Už váš příchod k oddávajícímu může být stylový. Sbalte červený koberec a prostřete si pod nohama hvězdy nebo zlato!

Připravte pro své hosty opravdu slavnostní tabuli, klidně se budou hodit zlaté příbory, k tomu zářivě bílý porcelán, dekorace a personál v bílých rukavičkách…

K odpočinku pak bude krásný třeba vintage nábytek, sametová křesla a další výrazné kusy.

Chcete se koupat v šampaňském? Servírujte ho stylově. Zajímavě budou působit ručně popsané lahve pro hosty.

Svatební dort jako středobod tabule bude také vznešený. Zlatá a další metalické odstíny budou ostatně hitem po celý příští rok, tak proč se jim vyhýbat zrovna v lednu?

Jako dekorace se hodí ještě vánoční koule, dále pak balónky, konfety a papírové růžice.

Co by to bylo za novoroční party bez pořádného hluku? Nabídněte svým hostům trumpetky a frkačky.

Plánujete fotokoutek? Nezapomeňte na nafukovací číslice s letopočtem – foto s nimi je skoro povinné, dále se hodí party čepičky a další bláznivé rekvizity spojené s přelomem roků.

Skvělým tipem jsou hodiny, které symbolizují plynutí času.

No a protože se brzy stmívá, budete chtít jistě také hodně světel, prskavky, svítící písmena nebo světelné řetězy. Skvělou službu udělají LED lahve, svíčky i lucerny. Ať je na vaši slávu pořádně vidět. A jako zlatý hřeb večera to můžete rozjet s pořádným ohňostrojem.

Stylizujte (se)

Nevěsta bude chtít vypadat co nejlépe. Vzhledem k chladnému období se budou hodit šaty s dlouhými rukávy, k nim kožíšky a štoly. Nemusíte se ale vzdávat holých zad či krajky. Naopak, k lehce provokativnímu ladění novoročního večírku dokonale ladí.

K party atmosféře se budou hodit i korálkové ozdoby nebo vintage styl a la Velký Gatsby.

Můžete si také obléct barevné či třpytivé šaty nebo zvolit odvážnější střih. Pokud přece jen sáhnete po klasické bílé, lesk vašemu outfitu dodají třpytivé střevíčky a psaníčko.

Samozřejmostí je slavnostní líčení, elegantní účes a odpovídající šperky a ozdoby do vlasů. Chybu neuděláte ani se štrasem. Je to přece velká slavnostní party!

Pak už stačí jednoduchá elegantní kytička, aby celkový dojem nebyl přeplácaný. K jednoduchým šatům naopak můžete zvolit i kytici dominantní. A zakomponovat lze i některou ze silvestrovských rekvizit – třeba už zmíněnou frkačku.

V podobném duchu se ostatně vystrojí i družičky. Pokud nebudou chtít přímo celoflitrové šaty, tak korálkové aplikace je určitě nadchnou.

Ženich by měl být elegantní a světácký. Hodí se motýlek, klidně i kobouk. Kytka do klopy respektuje kytici nevěsty a je jednoduchá a elegantní, ale můžete se i odvázat a zvolit méně tradiční řešení.

Jak vidíte, svatba na Silvestra a kolem nového roku nabízí spoustu možností, jak si ji naplno užít. Pokud chcete stylovou svatbu, ale necítíte se na organizaci, zkuste některou dekorační službu nebo rovnou svatební agenturu, kde vám vše zorganizují do posledního puntíku.

Zdroj fotografií: bridalguide.com, happywed.com, pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close