Šaty Margaux Tardits, to je inspirace francouzskou elegancí pro sebevědomé nevěsty

Nedávno jsme se v článku o Oui boutique Prague zmínili o francouzské návrhářce Margaux Tardits. Její modely jsou natolik krásné, že si zaslouží vlastní článek. Podívejte se, jak vypadá aktuální kolekce této značky.

Margaux Tardits první zkušenosti nasbírala u značek jako Balenciaga, Oscar de la Renta či Lanvin a v roce 2015 založila vlastní značku. Ze začátku se ocenění od nevěst šířila hlavně ústní „šeptandou“, což je to nejlepší uznání – doporučovaly si ji samy nadšené nevěsty. V současné době má vlastní salon v centru Paříže a její modely se často objevují ve výčtech nejlepších šatů roku, alespoň v království módy – ve Francii.

Margaux Tardits navrhuje pro sebevědomé, svobodomyslné ženy, které hledají styl a úroveň i dotek luxusu. Je pro ni typická francouzská směs šarmu, sofistikovanosti a přirozenosti, která zlehka naťukává strnulé konvence. V její tvorbě se odráží zkušenosti s vysokou módou i technické dovednosti, vše je vypracované do posledního detailu. Šaty mají minimalistický ráz, takže o to víc vynikne precizní práce.

Každý model ozvláštňují nenápadné detaily, které z jednoduchých šatů udělají originální a jedinečný kus. Celkově se také dá říct, že šaty Margaux Tardits vzdávají hold ženské postavě, objevují se prvky, které ji zdůrazňují, ať už jde o celkový střih nebo drobnosti typu peplum, hluboký výstřih či vysoký rozparek – vše však v podobě velmi promyšlené, takže nerazí do očí a působí elegantně.

Svatební šaty pak můžete doladit s autorskými doplňky této značky.

Zajímavostí je, že každoroční kolekce pobaví a potěší nejen svým vzhledem, ale i celkovou koncepcí a názvy modelů. Své si tu najdou milovníci filmů (kolekce Artigny a její šaty pojmenované po slavných filmech, kde hrála hlavní roli nevěsta, nebo kolekce Costa Dorada s modely pojmenovanými po slavných hollywoodských herečkách 30.-50. let 20. století), či cestování (loňská kolekce Hispalis inspirovaná žhavou španělskou Andalusií).

Zázračné zahrady Edenu pro rok 2019

Letošní kolekce má název Eden. Je to pocta všem krásným zahradám a přírodě a odráží se v ní prvotní inspirace okouzlující vodní zahradou malíře Clauda Moneta v Giverny a tamní jedinečnou atmosférou, chvějivým ovzduším evokujícím žhavé léto a počátky impresionismu. Je to hra světel a pohledů, kombinující přirozenost a nápaditost. Každé z deseti šatů této kolekce jsou pojmenované po nějaké známé světové zahradě.

V hlavní roli jsou vyšívaný tyl a šifon, jednoduché čisté linie, odhalená záda, hra s průsvitným materiálem a nášivkami ve tvaru květin, letících ptáků, listů… Vyšívané, krajkové a strukturované živůtky doplňují splývavé sukně z hedvábného šifonu a jako v minulých letech  autorka vyzvedává přednosti ženské postavy.

Z kolekce čiší svoboda, lehkost a luxus, nadčasovost a současný vzhled v jednom. Takové šaty si vyberou nevěsty sebevědomé a stylové, které ocení čistotu zpracování a perfektní provedení detailů.

Kontakty a inspirace

Pokud vás šaty Margaux Tardits zaujaly, vybírat můžete na webu, Facebooku i Instagramu. Uvidíte je tam nejen na modelkách, ale – zejména na Facebooku – i na skutečných nevěstách.

Může nás jen a jen těšit, že v Česku se šaty Margaux Tardits dají oficiálně sehnat, a to právě v butiku Oui boutique Prague, kde si je můžete půjčit. Mají tady ikonický model Voulez-Vous Danser Avec Moi (půjčovné 22 000 kč), vyšívanou Saly s tříčtvrtečními rukávy (20 000 Kč) slonovinovou Bessie (18 000 Kč) a další.

Stačí se jen domluvit na schůzku a v některých z kouzelých šatů Margaux Tardits, s francouzskou elegancí a módním mistrovstvím, se můžete vdávat i vy.

 

Zdroj: Margauxtardits.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close