Nemojanský mlýn a Dvůr Perlová voda. Dvě krásné lokace, vyberete si z nich tu svoji?

Výběr svatebního místa by měl splňovat hned několik kritérií, mezi které patří například dobrá dostupnost, hezký vzhled, kvalitní služby a pokud je to reálné, i možnost ubytování vašich svatebních hostů. Ne každý svatební host bydlí tak blízko novomanželům, aby se chtěl v noci vracet domů, nemluvě o pití alkoholu. A do vašeho domu či domu/bytu rodičů se také nevlezou přes noc všichni. Proto jsme pro vás vybrali dvě místa, která přímo dýchají svatební atmosférou. Půjde o NEMOJANSKÝ MLÝN DVŮR PERLOVÁ VODA.

NEMOJANSKÝ MLÝN

O oblasti

Hotel Nemojanský mlýn vás uchvátí na první pohled. Můžeme s jistotou tvrdit, že si zamilujete nejen areál hotelu samotného, ale i okolní oblast. Hotel se nachází v obci Nemojany (Jihomoravském kraji) pod hrází krásného rybníka nesoucího název Chobot, na úpatí Drahanské vrchoviny. Pro upřesnění leží cca 6 km od Vyškova a 25 km od Brna, takže jde o dobrou volbu hlavně pro lidi žijící na Moravě.

Služby, které zde najdeme

Samotný hotel nabízí mnoho služeb, mezi než patří například i wellness služby či jízdárna. Ale jelikož jde o velmi oblíbené místo i pro svatby, je zde i služba zaměřená přímo na tohle. Velkou výhodou je, že můžete mít svůj obřad přímo v areálu hotelu. Například v romantickém altánku, jež se tady nachází. V případě nepříznivého počasí je možné postavit velký stan. Katastrálně hotel spadá pod obecní úřad Nemojan. Pokud plánujete svatbu jen s několika desítkami hostů, nemusíte se bát o dostatek místa. Hotel disponuje kapacitou 30 míst v salonku nebo 60 osob ve svatebním sále.

Starat se nemusíte ani o svatební menu, protože je zde možnost, nechat si jej udělat přímo v hotelu. Krásným dárkem pro novomanžele je Svatební apartmá zdarma. Ostatní hosté se vyspí ve 3hvězdičkových pokojích.

Ubytování

Když pomineme klasické ubytování, když do hotelu pojedete na dovolenou, co se týče svatebního ubytování, novomanželé mají apartmá zdarma. Ostatní hosté jsou ubytování ve dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky. Dle počtu hostů je možné vyjednat slevu. Celkový počet ubytovaných může být do 59 osob včetně přistýlek. Je zde i možnost snídaně, ta však není v ceně ubytování.

Restaurace

Hotel Nemojanský mlýn nabízí svým hostům, ale nejen jim, možnost uspořádat si v restauraci oslavu i svatbu. Nejlepší volbou při svatbách je využití svatebního salonku nebo svatebního sálu s terasou. Pokud si nechcete najímat nikoho na catering, můžete využít možnosti hotelové kuchyně, která pro vás připraví jak svatební menu, tak občerstvení.

Základní ceny

Na všechny ceny se budete muset podívat sami, nejlépe pak kontaktovat přímo hotel, ale můžete počítat s tím, že za rezervaci termínu zaplatíte zálohu ve výši 5000 Kč, průměrná útrata za hosta podle hotelu činí okolo 1300 Kč za hosta. Platí se hotově nebo kreditní kartou. Konečné vyúčtování vám bude vystaveno při odjezdu z hotelu.

Na místě nás zaujal krásný rybníček, který je jako dělaný pro svatební focení, jak můžete vidět na několika fotkách níž.

 

DVŮR PERLOVÁ VODA

O oblasti

K této oblasti se váže jeden příběh. Pamatujete si z hodin dějepisu na příběhy o tom, jak Rudolf II. toužil po elixíru mládí? Právě jeden takový mu připravil v alchymistické dílně v Budyni nad Ohří Tycho Brahe. A nesl název Perlová voda. Aby se nedostal jeho recept na elixír do cizích rukou, Tycho jej uchoval u své milé na statku. Na tom statku, který dlouhou dobu chátral a po své rekonstrukci opět plní svůj účel. Statek se nachází na úpatí Českého středohoří, přesněji v Kostelci nad Ohří.

Služby, které zde najdeme

penzionu je možnost ubytování, restaurace, ale i pivovar. Nechybí ani wellness služby. K dispozici je zde několik sálů, travnaté hřiště, výstavní galerie (pokud jste se snoubencem umělci, tak proč ne?). Díky krásné lokalitě i stylově zrekonstruovanému areálu penzionu si zde můžete užít i svoji svatbu.

Ubytování

Penzion poskytuje k ubytování celkem 26 pokojů s kvalitními matracemi, které po bujaré oslavě jistě oceníte. Nábytek je kvalitní z masivního dřeva. V každém pokoji najdete koupelnu se sprchovým koutem a WC, nechybí ani ručníky a osušky. Televize je jen v apartmánech, to ale jistě nevadí, zábava bude hlavně na svatbě. Součástí ubytování je i bufetová snídaně. Celková kapacita penzionu je 96 lůžek.

Restaurace

V restauraci, která patří k penzionu najdete krásné prostory s vysokými klenutými stropy a přiznanými cihlami, stoly jsou z masivního dřeva. Originalitou je otevřená kuchyně, kdy vidíte kuchařům přímo pod ruce. Kapacita restaurace je 120 míst, takže se sem vleze průměrná svatba úplně bez problému. Kuchaři zde vaří z kvalitních a hlavně českých surovin.

Základní ceny

Na webu jsme nenašli ceník, který by se týkal přímo svateb, proto vám přinášíme náhled na klasický ceník, ale je možné, že se ceny ve větším počtu lidí mohou mírně lišit. Zde je lepší, zavolat si do penzionu a zeptat se přímo tam.

Zdroj: Nemojanský mlýn, Dvůr Perlová voda

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close