Svatební video od Petra Baštáře zachytí ty nejkrásnější vzpomínky na váš velký den, vaši radost, úsměv i štěstí

Fotografovat nebo natáčet video ze svatby? Názory se mohou různit, záleží na tom, čemu dáváte přednost. Ano, lze mít oboje. Dokonce, oboje na profesionální úrovni. Chcete-li sdílet videoklip ze svatby na sociálních sítích a číst jen pochvalné komentáře, angažujte profesionála. Kameraman Petr Baštář se natáčením videoklipů zabývá již téměř 15 let. Natočí váš velký den, vytvoří pro vás kvalitní film, který zachytí emoce, radost, prožitek a bude vám připomínat jeden z vašich nejkrásnějších dnů.

Natočením videa získáte krásnou památku, která vám bude znovu oživovat radost a štěstí, které jste na svatbě prožili. Video je úplně něco jiného než fotografie. Video zaujme nejen obrazem, ale i pohybem, zvukem a dějem. Často novomanželé po svatbě litují, že video neměli. Zároveň, když vidíte na videu svou nevěstu, rodinu a přátele, chytí vás to úplně jinak, než když se díváte na cizí video.

To vše ve vysoké kvalitě Full HD a 4K. Petr Baštář přistupuje ke své práci nejen vnímavě, ale hlavně kreativně a s velkou empatií se snaží zachytit to, co je pro vás důležité.

Petr Baštář má zkušenosti s natáčením různých druhů videoklipů, reportáží a filmů. Jeho individuální a vstřícný přístup oceňují snoubenci nejen v ČR, ale i v zahraničí. Přinášíme vám rozhovor s „člověkem za kamerou“, s profesionálem ve svém oboru, který pro své klienty rád odvede dobrou práci.

Chtěl jste se stát kameramanem už jako dítě?

Kamerou jsem se začal zabývat již na střední škole. V té době nikdo v mém okolí takový zázrak techniky neměl, a tak jsem natáčel krátké filmy s kamarády a později jsme je dokonce mohli upravovat na počítači.  Už tenkrát jsem věděl, že bych rád u práce s kamerou zůstal, ale nejdřív jsem dokončil gymnázium a potom ještě vystudoval ekonomii.  Po ukončení školy jsem si hned založil živnost a začal natáčet svatby, společenské akce a točit reportáže.

Jak probíhá natáčení svatby?

Pracuji sám, nemám žádného kolegu. Musím si vše správně rozmyslet, zvolit správnou techniku pro dané natáčení, vše si připravit, nic nezapomenout a mít ještě zálohu. Na natáčení se pohybujete a potřebujete být všude o krok napřed a zároveň mít vše potřebné s sebou a také umět rychle reagovat.

Kameraman musí umět natočit hezky to, co se od něho očekává, mít vše ostré, stabilní, správně barevné, natočit dobře zvuk a přidat samozřejmě něco navíc. Je toho hodně, na co je třeba myslet.

Ukázka svatebního videa:

Díky svým zkušenostem, už dokážu rozlišit podstatné věci od nedůležitých, vím, co potřebuji, a vím, co již mám natočeno a co ještě chybí. Jsem pak klidnější a můžu se lépe soustředit na práci. Dokážu tak zachytit a spojit to, co je pro snoubence opravdu důležité.

Jaké vybavení musíte mít pro natáčení svatebního videa?

Vybavení na natáčení je spousta a já používám maximum z toho, co s sebou dokážu vzít a hlavně použít. Vše se děje rychle a pokud danou techniku ani nevytáhnete, je to jen zbytečná zátěž. Pro mne je podstatná kamera s dvojitým zálohováním. Když odejde jedna karta se záznamem, mám ještě jednu. Zároveň mám druhou kameru s sebou, záložní.

Objektivy dle konkrétního použití, dále stabilizátor pro plynulé záběry, slider pro detaily, stativ pro pevné záběry, světla na nasvícení scény a filtry na objektivy. To je to hlavní. Snažím se o maximálně kvalitní záběry, využít světlo, stín, zachytit emoce a to, o čem je svatební den.

Čím vás zaujalo právě svatební video? 

Při natáčení svatby se snažím reflektovat charaktery snoubenců. Všímám si, jak reagují, co se jim líbí, čemu se smějí, jaké mají přátele. Celé se to rámuje prostředím, kde se svatba odehrává a veliký vliv má roční období, počasí obecně – to dotváří atmosféru. Na mně pak je to všechno objevit, předvídat, respektovat, natočit  a využít z toho v daný den maximum.

Ukázka svatebního videa: 

Je natáčení svatebního videa něčím odlišné od natáčení jiných akcí?

Svatební video je pro mne zajímavé právě vztahem dvou lidí, kteří se rozhodli prožít společný život. Ten den je pro ně vše krásné a ačkoliv musí překonat nástrahy svatebního dne v podobě příprav, nervozity, nejistoty „sluší mi to?“, a starostlivé péče rodičů, nakonec vše dobře dopadne a nevěstě to moc sluší. Najdeme krásná místa na natáčení, ženich je spokojený a šťastný, všichni se usmívají, napětí opadá a video se natáčí skoro samo 🙂

Co natáčíte nejraději?

Nejraději jsem, když se natáčení střídá. Svatba, reklama, spot. Což se mi naštěstí už daří. Baví mě pracovat na různých projektech, je to vždy výzva, jak být ještě kreativnější a vymyslet něco nového, co zaujme.

Jak dlouhý je videoklip, který novomanželé dostanou?

Novomanželům vyrobím videoklip z celého svatebního dne v délce 5  až 10 minut. Mám rád videoklipy v délce dvou až tří  písniček, vidím ale, že se hodně odevzdává video v délce jen jedné písničky. Já jsem pro malinko delší 🙂 Zároveň odevzdávám i zpracovaný a sestřihaný materiál z celého dne s originálním zvukem v délce 30-90 minut.

Jak dlouho dopředu je dobré si vaše služby objednat?

Raději dříve než na poslední chvíli, i když se může stát, že právě pro váš termín budu mít volno. Jsem ale raději, když si snoubenci svatby v letních termínech objednávají už od podzimu.

Jaké  velké akce máte před sebou v roce 2019 ?

V roce 2019 mě čeká hodně práce. Mám před sebou například natáčení reklamních spotů pro lipenský areál, reklamu na dětské sportovní kočárky, náborové video a další zajímavé zakázky. Hlavní pro mě ale je  hezké video s mojí dcerou z dovolené 🙂


Máte zájem o profesionální video z vaší svatby, oslavy, plesu nebo jiné významné události? Pak neváhejte a kontaktujte kameramana Petra Baštáře a zadejte si termín.

Kontakty na Petra Baštáře:

Web: www.videobastar.cz

Kontaktní formulář na stránkách 

Mobil: +420 725 084 331

 

Zdroj fotografií a videa: Petr Baštář

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close