Svatební fotografie, které si budete chtít vystavit. Právě takové fotí svatební fotografka Dara Rakovcik

Máte zájem o poetické, originální a profesionální fotografie ze své svatby? Dnes vám chceme představit úspěšnou a známou svatební fotografku Daru Rakovcik. Bydlí v Praze, ale cestuje po světě, kde fotí zajímavá místa a zamilované snoubence a jejich hosty.

Pro svůj osobitý umělecký styl svatební fotografie je Wedding & Lifestyle Photographer Dara Rakovcik vyhledávaná a zvaná na svatby po celém světě. Její fotografie se stávají ozdobou domovů nejen novomanželů, ale i svatebních hostí. Fotografie ještě dlouho po svatbě všem připomínají šťastné okamžiky z kouzelné svatby.

Dara Rakovcik je také maminka dvou krásných chlapečků. Zeptali jsme se, jak dokáže svůj život udržet v rovnováze a co ji přitahuje právě na svatební fotografii.

Daro, profese svatební fotografky není tak obvyklá. Můžete nám říci, jak se to stalo, že jezdíte po světě a fotíte svatby?

Být svatební fotografkou jsem neplánovala. Začínala jsem focením potretů, rodinek, booků pro modelky ve studiu. Ono to tak nějak vyplynulo časem. Od mala miluji cestování a tak jsem od začátku věděla, že se nebudu chtít orientovat pouze na tuzemské svatby. Jsem šťastná, že se mě můj sen, fotit svatby po celém světě, splnil.

Vy se také zabýváte focením portrétů, co vás právě na této práci přitahuje nejvíc?

Focení portrétů je pro mne takovým relaxem. Baví mně, že mám od klientů plnou důvěru a můžu být při focení hodně kreativní, poznám nové tváře. Když mně pak přijde poděkování od klientů, že by ani ve snu netušili, jak mohou na fotkách vypadat a jak se sami sobě líbí, mám radost.

te nějakou vysněnou lokalitu nebo svatbu, případně osobu, kterou byste chtěla fotit nebo vidět osobně?

Vyloženě vysněnou lokalitu na focení svatby nemám. Vždycky se moc těším, když jedu na nějaké místo, které neznám. Je jedno, jestli je to exotika, hory nebo někde u nás v ČR. Loni jsem si moc přála poznat Sardinii a chtěla tam jet na dovolenou, ještě než jsem ale začala něco plánovat, přišla mi tam poptávka na focení svatby, to bylo úžasné. Ale pokud by mi například přišla nabídka na focení svatby Eda Sheerana, určitě bych neřekla ne :-).

Je těžké skloubit rodinu a vaši práci? Máte nějaké tipy jak vše zvládnout?

Pokud jste svatební fotografka a máte rodinu, tak to určitě jednoduché skloubit není. Bez velké podpory a pochopení rodiny by se to zvládnout nedalo. Moje rodina a moji dva chlapečci jsou pro mne vším, a pokud cestuji za prací na delší dobu, vždycky je beru sebou.

Co plánujete v nejbližší době po pracovní stránce?

Letošní sezóna byla velice náročná, a proto plánuji pro příští rok trochu zvolnit a víc si užívat rodinného života a cestování.

Máte za sebou několik zajímavých projektů, na který z nich si vzpomenete nejraději?

Úžasným zážitkem pro mne byla letošní indická svatba, kterou jsem fotila. Všechny ty barvy, vůně, tance, usměvavý hosté, tradice…když si na to vzpomenu, mám husí kůži.

Jak dlouho předem je potřeba si vás zadat na focení svatby?

Pokud chtějí mít snoubenci jistotu, že budu mít termín volný, určitě rok dopředu není vůbec brzy. Některé nevěsty si mě rezervují i dva roky dopředu, jindy přijdou opravdu zajímavé poptávky i na poslední chvíli 🙂

Trendy na rok 2019 a svatební fotografie, mění se pojetí, barvy. Pozorujete ve svatební fotografii trendy jako takové?

Sleduji různé, převážně zahraniční svatební blogy a práci svatebních agentur. Jsou fotografové, kteří následují aktuální trendy např. v úpravách fotografií, kupují nejrůznější presety. Já si svůj styl našla a zůstávám mu už několik let věrná 🙂

Fotografie působí až křehce, je to skutečně dar, vidět věci odlišně a umět je zachytit,  Krásné snímky, které zachycují romantickou atmosféru svatby, si jistě každý rád uchová.

Pokud vás fotografie oslovily, neváhejte fotografku Daru Rakovcik kontaktovat a domluvit si focení – najdete ji na webových  stránkách: www.dararakovcik.com
nebo na facebooku: https://www.facebook.com/dararakovcikphotographer/
má také Instagram: https://www.instagram.com/dararakovcik_photographer/.

Potřebujete-li se spojit rychle, využijte telefon: +420 732 946 099.

 

Zdroj fotografií: Dara Rakovcik

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close