Svůdnost, podpora i pohodlí: Jak vybrat to pravé prádlo pod svatební šaty

Ve spodním prádle strávíte celý svatební den, a je tedy velmi důležité vybrat ho správně. Neplní jen funkci základní vrstvy oblečení, ale mělo by vám také pomoci vytvarovat správné křivky, umožnit vám cítit se pohodlně a ještě nerušit pod šaty. Přinášíme proto manuál svatebního spodního prádla pro všechny budoucí nevěsty.

Weddingforward.com

První rada zní – rozhodně si kupte nové. Vždyť jaká jiná příležitost, než svatba, se už pro pořízení nějakého vybraného kousku hodí víc? Spodní prádlo pod svatební šaty také musí mít speciální vlastnosti.

Především by mělo vypadat hezky. Dodá vám to dobrý pocit, odvážnější nevěsty ho mohou mít dokonce zachycené na svatebních fotkách z oblékání a pod nádherné šaty se prostě hezké prádlo líp hodí. Není třeba, aby bylo extra zdobené, ale mělo by k sobě pasovat, ideální je souprava stejných kalhotek a podprsenky.

TIP: Slaďte prádlo se stylem svatebních šatů – pod princeznovské volte prádlo zdobené, pod vintage nějaký pěkný set dýchající starými dobrými časy, klidně i s podvazkovým pásem, pod minimalistické šaty hladkou soupravu.

Unsplash.com

Musí být ale také pohodlné, abyste v něm celý den snadno přečkala. To znamená přesně padnoucí velikost a střih odpovídající vašim proporcím a typu postavy. Určitě si nechcete podprsenku co 10 minut popotahovat a o zařezávajících se ramínkách raději ani nebudeme uvažovat. Víte, jak se správně změřit? Dozvíte se to již brzy ve speciálu na SvatebnímBlogu.cz.

Spodní prádlo pod svatební šaty také poslouží jako podpora vaší postavy – tu něco pozvednout, tam stáhnout… Pro vytvarování křivek zvolte push-up podprsenku. Máte-li nějaké to kilo navíc, určitě zvažte stahovací prádlo. Pro celkovou modeláž skvěle poslouží body. Svatební e-shopy nabízejí dokonce body s extra hlubokým výstřihem nebo s holými zády, speciálně přizpůsobené varianty pod svatební šaty.

TIP: Pokud stahovací prádlo běžně nenosíte, tak než si ho ve svatební den obléknete, zkuste v něm jeden den fungovat na zkoušku, ať si zvyknete na ten pocit.

Bridal-lingerie-shop.co.uk

Specifikem pro spodní prádlo pod svatební šaty je, že by nemělo být vidět. Je prostě nemyslitelné, aby vám z pohádkové nádhery šatů vykukovala ramínka a pod sukní byl vidět každý šev.

Už proto platí jedna obecná zásada – vždy si zkoušet svatební šaty s prádlem, které pod ně budete mít.

A nakonec, pro svatební noc se hodí, když je prádélko trochu sexy.

TIP od nevěst: Jestli potřebujete neviditelné prádlo, ale na svatební noc toužít být svůdné, vezměte si ještě jeden extra set pod druhé šaty, do kterých se večer převléknete – pod správný model se už schová leccos. Má to ještě jednu výhodu. Prádlo se vám během dne může zpotit, takže na vačer pak budete čerstvá od hlavy k patě.

Raraavis-group.com

Hlavně nenápadně – ladíme prádlo pod šaty

Barva

Berete-li si hladké šaty s tenkou a potenciálně lehce průsvitnou sukní, buďte obezřetné. Pod bílou se obecně nejlépe hodí tělová barva. I když toto prádlo možná není na vrcholu žebříčku nejvíc sexy kousků na světě, výborně vám poslouží.

Davidsbridal.com

Naopak, když máte šaty ze silnějšího materiálu, větší sukni se spodničkou, pevný vršek nebo dokonce barevné šaty, většinou se prosvítání nemusíte bát a můžete si vzít, co vaše srdce potěší. Dá se tak v tomto případě vyřešit požadavek, aby měla nevěsta na sobě něco modrého.

Angieshowroom.com

Struktura

Pod tenkými šaty ve vílím stylu bude vše vidět. Sáhněte proto po bezešvém a hladkém nezdobeném modelu, aby švy, aplikace a krajky neprosvítaly.

Pokud jde o kalhotky, dejte si pozor, aby vám nevytvářely strukturu těla, kterou nemáte – vyberte takové, které se vám nebudou zařezávat a vytvářet bochánky na nežádoucích místech. Střihově budou pro tyto účely fajn buď tanga, nebo naopak dámské boxerky s mininohavičkou. Výborné jsou také brazilské kalhotky, které jsou dole bez gumiček. A musí dobře padnout.

Pixabay.com

Podprsenka podle výstřihu

U podprsenky je klíčové, jaký výstřih budete mít. Podprsenku určitě vezměte na zkoušku šatů, abyste pak na poslední chvíli nemusely shánět novou.

1. Šaty bez ramínek

Pod šaty bez ramínek se hodí jedině podprsenka také bez ramínek. Nejčastěji má tvar balconette, neboli bardot: košíčky jsou nahoře do obloučku. Aby nekouzala dolů, měla by mít na sobě silikonové pásky, které ji přilepí k pokožce. Další možností jsou košíčky všité rovnou do živůtku, pak nemusíte řešit vůbec nic. A do třetice, pokud si to můžete dovolit, hodí se to ke stylu šatů a budete se tak cítit, jděte s klidným svědomím bez podprsenky.

Bridal-lingerie-shop.co.uk

2. Asymetrický výstřih

U šatů s asymetrickým výstřihem musíte vyzkoušet, jak pod nimi podprsenka vypadá. Obecně se zaměřte také na kusy bez ramínek, případně podprsenku rovnou nechte doma.

3. Holá záda

Máte-li v plánu tolik populární holá záda, můžete opět vyrazit bez podprsenky, nebo si kupte samodržící nalepovací podprsenku bez zadního pásku. Na těle je připevněná díky silikonové vrstvě po celé vnitřní straně. Vnější strana by ale měla být potažená textilem, aby se na silikon nelepily vaše šaty a nekrabatily se. Existují i podprsenky určené speciálně pod výstřih na zádech, které jsou opatřené páskem kolem pasu. Jestli vám bude pohodlná, to si musíte vyzkoušet.

Davidsbridal.com

4. Extra hluboký výstřih

Jestli půjdete do populárního hlubokého véčka a nechcete jít „naostro“, sáhněte po tzv. koktejlové podprsence. Její košíčky jsou spojené až dole pod prsy a mohou je dokonce z boku stlačovat mírným push-up efektem, takže podpoří sexy křivky.

Theknot.com

Materiál

Pro extra den se hodí extra spodní prádlo. Neostýchejte se proto vybírat z luxusních modelů. Mají dobrý tvar a budou vám sedět, ale také jsou z kvalitního a příjemného materiálu. Pod jemný živůtek a tenčí sukni je fajn, když je materiál prádla trochu klouzavý, aby na něm látka šatů nedrhla. Proti statické elektřině použijte antistatický sprej nebo aviváž.

Pixabay.com

Jděte s prádlem ven

Samozřejmě jsou modely šatů, které naopak s prádlem počítají. Jedná se především o různé variace na průsvitnost. Pak vybírejte prádlo tak, aby odpovídalo stylu šatů nebo tomu, co pod ně použil návrhář. Může se jednat o hladké nohavičkové kalhotky a tílko, kombiné nebo naopak klasický bohatě zdobený set.

A co punčochy?

Punčocháče nebo punčochy jsou součástí formálního outfitu. Stále více nevěst jde ale bez nich a vzhledem k tomu, že svatba a její dress code je čistě ve vaší režii, záleží jen na vás, zda do nich půjdete.

Kdy se určitě hodí: Formální styl, vintage, princeznovská róba, elegance.

Kdy nejsou třeba: Styl víla, boho, přírodní modely.

Unsplash.com

Skvělá barva je tělová – ale vybírejte odstín podle své barvy pleti, aby vaše nohy vypadaly přirozeně. K určitému stylu se hodí také bílé punčošky. Vždy by ale měly být matné – lesk je out a módní přešlap.

Typově radíme samodržící punčochy, které k vaší noze připevní silikonové pásky. Vyhnete se tak faldíkům v pase od gumy kalhotových punčocháčů.

TIP: Krajkový pruh se silikonovými pásky by měl být spíš širší a pásků raději více než jeden, takto budou samodržky dobře držet.

Můžete si ale pořídit i podvazkový pás a punčochy si připevnit na něj – hodí se ale jen pod určité siluety šatů, kde nebude vidět.

Potřebujete-li doladit siluetu nohou, zapátrejte po tvarovacích punčochách. Jestli je vaším cílem spíš jen sjednocení barvy pokožky, můžete zvolit také punčochy ve spreji. A pozor, jestli máte střevíčky s otevřenou špičkou, kupte si punčocháče bez prstů. Šev punčochy na prstech udělá ze sebeelegantnější boty podprůměrný model.

Uk.calzedonia.com a Johnlewis com

Nohy by měl ozdobit také svatební podvazek. Tradičně se dává na pravou nohu a má být v odstínech modré, ale to už také záleží jen a jen na vás.

Unsplash.com

 

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close