Svatba jako z pohádky: Italský hvězdný pár Chiara Ferragni a Fedez se vzali ve velkém stylu!

Je to přesně týden, kdy se na Sicílii konala velkolepá událost: bez přehánění italská svatba roku. Vdávala se jedna z nejvlivnějších módních blogerek Chiara Ferragni, ženichem byl rapper Fedez. Oba jsou v Itálii velkými hvězdami, a tak není divu, že jejich veselka byla ostře sledovaná. A samozřejmě také vrcholně stylová. Podívejte se spolu s námi, jak to vypadalo.

Absolutně dokonalé byly už zásnuby, Fedez totiž Chiaru požádal o ruku na pódiu, během svého koncertu ve Veroně. Navštívila ho s přáteli v rámci (samozřejmě také velkolepých) oslav svých 30. narozenin. Nejdřív si poslechla zbrusu novou píseň, kterou jí Fedez věnoval, a pak už romantickou žádost. Zásnubní prsten byl ozdoben obrovským diamantem… A řekla…“ano“!

Mezitím si stihli pořídit syna Leoneho a pak už se věnovali přípravám svatby. Super sledovaná a do puntíku promyšlená byla také dívčí rozlučka se svobodou na Ibize.

Kdo jsou

Chiara Ferragni je módní blogerka (The Blonde Salad), influencerka, modelka, moderátorka, návrhářka bot (Chiara Ferragni Collection footwear). V Itálii je to superstar, velkou fanouškovskou základnu má ale po celém světě. Jako jedna z nejvlivnějších žen v módním průmyslu má mj. i vlastní verzi panenky Barbie.

Fedez je rapper, zpěvák a producent, porotce italského X Factoru. Kromě toho je známý svým rozsáhlým tetováním a také smyslem pro módu a styl.

Když se ti dva dali dohromady, vznikl hvězdný pár, jehož každý krok vyvolává velký zájem fanoušků. Včetně poslední významné údálosti v jejich životě, svatby. Tu sami pečlivě dokumentovali na sociálních sítích pod hashtagem #TheFerragnez.

Kdy a kde

Akce roku se odehrála 1. 9. 2018 na luxusním panství Dimora delle Balze u městečka Noto na Sicílii. Během civilního obřadu pod širým nebem si snoubenci navzájem přečetli sliby, které si sami napsali.

Poté je čekala hostina a večer pak vypukla oslava ve stylu festivalu Coachella. Hosté si mohli zařádit v lunaparku, obdivovat ohňostroj nebo se zúčastnit koncertů a karaoke. Oslavy trvaly tři dny.

Co nás zajímá: svatební šaty!

Když se vdává přední osobnost světa módy, pozornost všech se zaměřuje na její šaty. A Chiara nezklamala. Předvedla hned několikery okouzlující róby od předních světových značek.

Na předsvatební večeři v Palazzo Nicolaci se představila v blyštivých šatech nad kolena a s odhalenými zády, které pro ni jako dárek navrhla Miuccia Prada. Hluboký véčkový výstřih lemovaly zlaté kameny, s nimiž ladily i zlaté oční stíny a perleťové střevíčky. Vše dohromady vytvořilo dojem doslova zářící krásky. Jednoduchý účes s vlasy volně sepnutými vzadu to už jen korunoval.

K oltáři se nevěsta dostavila v haute couture modelu od Diora. Něžné bělostné šaty vytvořila italská návrhářka Maria Grazia Chiuri. Skládaly se z krajkového nohavičkového body se stojáčkem a dlouhými rukávy a bohaté tylové sukně s vlečkou, která vypadala, jako by nevěsta kráčela mlhou. Pozorní čtenáři si povšimnou, že sukně je vpředu otevřená, takže můžou obdivovat nohy nevěsty a jednoduché bílé lodičky vyrobené pochopitelně na míru. Šaty doplňoval dlouhatánský, ale jinak minimalistický závoj.

Šaty jsou vlastně velmi tradiční a nadčasové a také pohodlné na nošení. Spotřebovalo se na ně 400 m látky a 1600 hodin práce. K tomu jemné líčení vzbuzující dojem nevinnosti a jednoduchý účes – volný uzel v týle, aby efekt šatů nebyl ničím zastíněn. Nevěsta nesla prostou kytici z jemných bílých kvítků, jako natrhanou na louce, která k celému ladění modelu dokonale pasovala.

Na oslavě se Chiara objevila v dalším modelu, opět od návrhářky Chiuri. A opět s velikou tylovou sukní, tentokrát ale v champagne barvě a celé zdobené různými vzkazy a obrázky, které mají pro oba novomanžele osobní význam (jako třeba kresba lva symbolizující jejich syna Leoncina nebo text písně, při které Fedez svou vyvolenou požádal o ruku). Živůtek na ramínka odhalil podstatně více pokožky, než svatební šaty. K tomu barevně sladěné lodičky a rozpuštěné vlasy.

No a aby toho nebylo málo, na zábavu v lunaparku pak novomanželka odepnula dlouhou sukni a oblékla kratinkou baletní sukýnku. Vlasy svázala vzadu do culíku a obula botičky bez podpatku, aby se jí lépe řádilo na všech atrakcích a na koncertě jejího manžela.

A co družičky? Všech šest krásek (včetně dvou sester Chiary) zazářilo v růžových šatech od návrhářky Alberty Ferretti. Troje měly hluboký výstřih do véčka, zbývající pak ramínka a srdíčkový výstřih, byly zpracovány ekologickým způsobem. Chiara zdůraznila, že volba tří italských návrhářek, a k tomu žen, nebyla náhodná, stejně jako eko poselství, které nesly šaty družiček.

Ženich měl tmavý oblek s výraznými zlatými knoflíky od Versaceho, doplněný bílou košilí a bílým kvítkem v klopě. Na nohou jednoduché černé mokasíny. S tatínkem ladil i malý Leone v bílé košili a černých kraťáskách.

Všechny šaty, které byly k vidění během svatby The Ferragnez budou jistě silnou inspirací pro nevěsty a družičky v nadcházejících měsících. Nutno říct, že oprávněně.

Další zajímavosti o super veselce

Už jste někdy letěli na svatbu soukromým letem, aby vás v cíli přivítali plyšoví maskoti v podobě snoubenců? Všech 160 hostů na svatbě The Ferragnez to zažilo! K tomu si mohli vytáhnout i plyšovou postavičku Chiary nebo Fedeze z automatu v lunaparku.

Ohromující byla také výzdoba místa. Nechyběly záplavy květin, barevný ohňostroj po obřadu a klasický světelný, když se setmělo. Večerní náladu doplnily stovky a stovky světýlek od stropu až k podlaze. Všimněte si kytic zavěšených od stropu, což je trend, o kterém jsme už psali.

Jedinečný byl i dort, ručně pomalovaný motivy z večerní róby Chiary.

Snubní prsteny si navrhli sami snoubenci ve spolupráci s klenotníky firmy Pomellato. Jsou zlaté, poseté diamanty a doplněné klasickou rytinou jména toho druhého a data svatby.

A svatební dary? Žádné! Vzhledem k tomu, že zrovna tito novomanželé už ke svému štěstí nic nepotřebují, požádali hosty, aby darovali částku dle vlastního uvážení na některou charitu.

Celá svatba mohla podle odhadů stát kolem 912 700 dolarů, což je přes 20 milionů korun. Přejeme novomanželům, aby jim taková veselka přinesla šťastné manželství.

 

Zdroj fotografií: Theblondesalad.com, Instagram.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close