Vdávejte se jako princezna, vyberte si zámek Orlík nad Vltavou: romantika, příroda, projížďka na lodi. Co více si přát?

České hrady a zámky skýtají nepřeberně mnoho krásných a ještě krásnějších svatebních míst. Zámek Orlík nad Vltavou patří k velmi oblíbeným a vyhledávaným místům pro svatební obřady. Nabízí nejen obřadní síň, je možno vdávat se i na terase nebo v parku. V areálu je také zámecká kaple, která je pro vás připravena, a celý zámek je neopakovatelné místo pro svatební fotografie.

Jako většina hradů a zámků i Orlík nad Vltavou je otevřen pro turistickou sezónu od dubna do října. V tomto období jsou také doporučené svatby. Ještě lépe od května do října, pokud nepatříte mezi skalní otužilce. Zámek není vytápěn a obřad přeci jen chvilku zabere.

Na zámku Orlík lze uspořádat nejen svatbu, ale také výlet lodí po přehradě. Pro focení se nabízejí krásná zákoutí a rozkvetlý park, zejména v létě.

Na zámku lze uspořádat civilní i církevní obřad. Zámecká kaple má kapacitu 60 hostů. Tento obřad si musí zajistit snoubenci sami ve spolupráci s farním úřadem v Miroticích a se správou zámku Orlík. Pronájem kaple stojí 5 000 Kč.

Civilní obřady se konají v I. patře zámku ve svatebním salonku. Kapacita salonku je až 50 hostů z toho 24 sedících.

K dispozici je také zámecká terasa nad jezerem.  Pronájem prostor stojí 5 000 Kč a poplatek obecnímu úřadu Orlík nad Vltavou je 2 000 Kč u všech forem svatebních obřadů.

Cena za civilní obřad v zámeckém parku  je 2 500 Kč a nutno připočítat již zmíněný poplatek obecnímu úřadu.

Hostinu si lze zajistit v blízkých restauracích v podzámčí. Ubytování je doporučováno v penzionu Fousek ve Zvíkově.

Zámek Orlík nad Vltavou patří k vodním zámkům. Je to velmi romantické a krásné místo. Pokud máte zájem o termín svatby, neváhejte kontaktovat správu zámku.

Kontakty na zámek Orlík nad Vltavou

Zámek Orlík, 39807 Orlík nad Vltavou

tel: 382 275 101

www.zamekorlik.cz

info@zamekorlik.cz

 

Zdroj fotografií: zamekorlik.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close