Tipy na ty nejromantičtější žádosti o ruku. V soukromí domova i v obklopení přátel

Víte, že uzrál ten pravý čas, abyste svůj vztah posunuli na další úroveň. Ale jak na to, aby vaše drahá polovička řekla „ano“ a vzpomínka na tento okamžik vás zahřívala u srdce i dlouhá léta potom? Máme tipy na romantické žádosti o ruku.

Je to okamžik dojemný, svým způsobem i napínavý (řekne opravdu „ano“?) a hlavně naplněný láskou. Jestli to bude uprostřed hlučícího davu, před svědky z rodiny nebo jen mezi vámi dvěma, to záleží na vašich povahách a zájmech. Máme malou inspiraci pro každého.

Jen pro vás dva

Klasikou je romantická večeře ve dvou, završená tou velkou otázkou a sklenkami šampaňského. Ale v soukromí se dají vymyslet originálnější věci. Co takhle místo večeře snídaně, připravená přímo do postele? A na tácku se vedle croissantu bude vyjímat výmluvná krabička… Krásnější probuzení si neumíme představit.

Můžete připravit také překvapení po večerním návratu z práce. Cestička ze svíček a okvětních plátků růže až do pokoje, kde už budete čekat vy se srdcem na dlani.

Natáhněte bytem červenou stužku, kterou ozdobíte fotkami a připomínkami šťastných okamžiků vašeho vztahu, kterou na konci zpečetíte pokleknutím a prstýnkem.

Pokud jste tvořivé typy, zkuste dát dohromady puzzle s onou velkou otázkou. Ideální zábava pro deštivé dny – až obrázek společně složíte, poklekněte a vytáhněte prsten.

Hravě a vtipně

Zahrajte si stopovací hru. Rozmístěte po bytě / zahradě /okolí domu vzkazy, které vaši lásku povedou od jednoho místa k druhému, až na konci najde schovaný poklad – krabičku s prstýnkem. Ideální překvapení to bude, když jste hraví a podobné úkoly si připravujete běžně. Nebude mít nejmenší podezření, že se děje něco neobvyklého.

TIP: Hledáte kešky? Najděte si jednu s předstihem a uložte na místo romantickou prosbu…

Máte doma magnetická písmenka? Vyskládejte dotaz na dveře ledničky a poproste svou polovičku, ať vám přinese něco dobrého…

Když budete kupovat zásnubní prstýnek, půjčte si v klenotnictví kroužky, které se používají pro určení velikosti. Přineste je domů a předstírejte, že chcete zjistit velikost pro koupi prstene. Zřejmě vás čeká poněkud zmatená reakce a něco o zkaženém překvapení… Jako odpověď vytáhněte skutečný prstýnek a navlékněte ho na prst už se skutečnou otázkou.

Venku a v akci

Jste sportovní typy? Vydejte se na výšlap. Krásná bude žádost na vrcholu společně zdolané hory, ať už to bude Lysá v Beskydech nebo sopka na Tenerife. Hlavní je zdolat vrchol spolu – další pokračování cesty pak bude v manželství.

Nebo si najděte romantické místo na vrcholu rozhledny či věže. Může jít o místo, které je pro vás významné, nebo naopak něco, o čem vaše vyvolená sní. Udělejte si výlet a počkejte na pravý okamžik.

Milujete lyže? Požádejte o ruku na vrcholu sjezdovky. Jen pozor, pro manipulaci s prstýnkem si raději sundejte rukavice!

Vydejte se sledovat hvězdy. Například Perseidy padají nejvíc mezi 10.-13. srpnem. Zeptejte se pod hvězdnou oblohou a přejte si šťastné manželství navěky.

Zajděte na borůvky nebo jen tak na procházku do lesa a „náhodou“ najděte láhev s romantickým vzkazem. Než si ho vaše polovička přečte, připravte si prstýnek.

Něco pro technické typy

Tento tip se hodí pro motoristy uprostřed zimy. Zajděte své milé ráno oškrábat auto a na kapotu napište příslušný dotaz.

Nafoťte se s cedulemi, kde budou jednotlivá slova otázky a fotky postupně posílejte své vyvolené. Buďte ale opodál, abyste si mohli vyslechnout odpověď.

Vytvořte speciální webovou stránku, kam umístíte obrázek nebo rovnou video s žádostí o ruku, a pošlete odkaz své nicnetušící polovičce. Když si ho rozklikne, poklekněte.

S dopomocí přátel

Pokud se dobře znáte s kolegy své nastávající snoubenky, nebo dokonce pracujete ve stejné firmě, domluvte se s nimi, že se ráno proplížíte do kanceláře dřív nebo se nenápadně ztratíte během polední pauzy. Nechte na pracovním stole kytici s otázkou. Až si ji přečte, vystupte ze stínu s prstýnkem.

Chcete-li sdílet šťastné okamžiky s rodinou či přáteli, zapojte je. Dejte si schůzku například v parku a požádejte vaše nejbližší, aby každý držel ceduli s jedním slovem nebo písmenem z otázky, kterou chcete položit.

Jste si jistí, že vás nedomítne?  Připravte párty s překvapením. Jen místo narozenin budou tématem zásnuby.

Moss & Isaac, TheKnot.com

Zachováno navždy

Udělejte si romantickou procházku po vašich oblíbených místech. Až dojdete na to nej, požádejte nedalekého „náhodného kolemjdoucího“ o foto na památku a poklekněte s návrhem. Nakonec se ukáže, že kolemjdoucí nebyl až tak náhodný, ale šlo o najatého fotografa, který vás celou dobu sledoval a má pro vás nádherně nafocené ty nejkrásnější chvíle před zásnubní otázkou, během žádosti i po ní. Ještě úžasnější to bude, pokud se z blízké oblíbené hospůdky najednou vyrojí vaši blízcí – a můžete slavit spolu.

Předstírejte, že jste vyhráli párové focení a požádejte o ruku uprostřed akce.

Možností je samozřejmě ještě mnohem a mnohem víc. Důležité je vědět, co vaši lásku baví, zajímá a osloví. Jestli je to plachá duše, asi nebude nadšená z veřejné žádosti, ale společenský typ to ocení. Máte-li společného koníčka, rozhodně ho využijte. Skvělé jsou také narozeniny, Vánoce nebo třeba první Máj. Pěkně umí žádost o ruku doprovodit děti, pokud je máte, nebo domácí mazlíčci. A jaké jsou vaše zásnubní nápady?

 

Zdroj: Unsplash.com, Theknot.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close