Svatba v lese, na mýtině nebo v přírodě. Nejen pro příznivce přírody a minimalismu. Zjistili jsme, jak na to

Příroda dokáže vytvořit ty nejdokonalejší kulisy, jaké si jen můžete přát. Zvlášť, pokud máte své oblíbené místo někde v lese, nebo se venku cítíte lépe. V současné době se stává lesní svatba a také hostina venku, stále více oblíbeným a vyhledávaným místem pro svatbu. Připravili jsme pro vás několik inspirací a také zjistili, jak takovou svatbu uspořádat.

Nejprve je nutné vyhledat majitele vybraného lesa nebo pozemku – nejlépe na katastru nebo na stránkách Lesů ČR – lesní správy.

Potom si musíte zamluvit termín svatby u matriky, pod kterou les nebo místo spadá. Dále domluvit s matrikářkou a oddávajícím, zda jsou ochotni vás oddat v lese. Pokud ano, bude to stát o 1000 Kč více za jiné místo, než je obřadní síň.

S majitelem pozemku se dále dohodnete na tom, jak moc můžete pozemek využít. Pokud na pozemek vede vhodná cesta, je vyhráno. Chodit ve svatebním oblečení po lese není příliš žádoucí.

Také je vhodné pozemek předem projít a uklidit. Zvláště, pokud jste si vybrali známé, veřejně přístupné místo.

Potom si připravíte výzdobu za pomoci přírody, uvážete mašle, přinesete stoly, židličky, případně si postavíte altánek nebo přístřešek pro případ špatného počasí. Svatby venku se většinou konají v létě, kdy je velká pravděpodobnost, že celý obřad bude krásný zážitek.

Můžete si doladit i snubní prstýnky do podoby dřeva, nebo použít přímo dřevěné ozdoby a materiály i na vzpomínková alba a dárky pro hosty.

Lesní styl je krásná inspirace a sladit vše s vůní a krásou dřeva je výzva pro vaši kreativitu. Můžete zvolit jako hlavní motiv dřevo, listy nebo květiny. Vše se dá vhodně zkombinovat. Originální může být i úprava stolu a menu, které budete na své svatbě podávat.

I v případě, že hostina bude na jiném místě než v lese, vše může být i nadále v lesním duchu. Pozvánky, označení stolů i dort – vše by mělo nést pečeť přírody.

Prostředí a vůně lesa vytvoří veselou a uvolněnou náladu, každý se může kochat krásnou přírodní scenérii a dobře se bavit.

A v jakých šatech se vdávat v lese? Více prostoru potřebují hlavně víly a svobodné duše. Zkuste romantické, něžné šaty – budete se v nich mezi stromy cítit lépe.

Jeden z velkých bonusů lesní svatby může být i to, že vše lze pořídit s nízkými náklady. Navíc se vaše svatba odliší od ostatních originalitou a příjemnou atmosférou. Zkusíte to?

 

Zdroje fotografií: pinterest, perfectweddinguide.com, junglespirit.com, rusticweddingchic.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close