Nudí vás záplava růžové? Zkuste černo-zlato-oranžovou svatbu!

Patříte mezi ty nevěsty, kterým nesedí povinné použití růžové a dalších pastelových tónů? Jste odvážné a nekonvenční? Zvažte černo-zlato-oranžovou kombinaci. V každém případě vystoupíte z davu a vaši svatbu si všichni zapamatují. Inspirujte se u Elen Studio Photography.

Černá bude v roce 2019 patřit mezi trendové barvy oživující svatební aranžmá. Velkým hitem budou černé svatební dorty, ale tato barva se uplatní také při dekorování místa svatby a slavnostní tabule.

Podívejte se na okouzlující odvážnou inspiraci od Elen Studio Photography. Modelkou je Sally Iceton, fotilo se ve venkovské rezidenci Shottle Hall, která spojuje tradiční britskou eleganci se současným designem, a už proto se pro nekonvenční svatební inspiraci velmi hodí.

Černá je barva intenzivní a nepřehlédnutelná. Působí tajemně, značí sebevědomou osobnost, ale podle okolností také dokáže leccos skrýt – od skvrn až po nějaké to kilo navíc. Ne nadarmo si ji oblékají módní návrháři, když nechtějí na přehlídkách zastínit své modely.

Je to ovšem také barva těžká a v našich končinách spojovaná se smutkem a pohřby. Už z toho důvodu si černou pro svou svatbu zvolí jen málo nevěst a budou to ženy silné, které jsou povzneseny nad konvence a unesou pochybnosti okolí. Jestliže k černé najdou odvahu, jejich svatba bude velmi stylová a na úrovni.

Pokud jde o barevnou typologii, sytý a tmavý odstín naplno lichotí jen málokteré ženě. Světlé a jemné barevné typy v ní vypadají příliš tvrdé, ženy, v jejichž vlasech a pleti převažují teplé odstíny zase mohou vypadat starší a nemocné. Naopak, vyloženě zářit v ní budou tmavé nebo kontrastní zimní typy, pro které mohou být zajímavou volbou nejen černé doplňky, ale rovnou i svatební šaty.

Černo-zlato-oranžová inspirace

Černá se často objevuje v kombinaci s jinými barvami. Černo-bílá, černo-zlatá nebo černo-měděná kombinace je vrcholně elegantní a „dospělá“. Černo-červená je ambiciózní a nekonvenční.

A černo-oranžová? Vyloženě neobvyklá. Originální. Jedinečná a rozhodně nezapomenutelná. Jásavý tón oranžové rozsvítí temné ladění a dodá mu na živosti a lehké rebelskosti, zatímco zlatá a krémová zajistí eleganci a slavnostní styl.

Černá se skvěle uplatní na svatebních tiskovinách.

Svatební tabule bude noblesní a šik.

Dort bude v duchu nejnovějších trendů a stane se dominantou slavnostního stolu.

A výzdoba bude jednoduše nezapomenutelná.

Černé svatební šaty? Proč ne?

Pokud chcete provokovat jen trošku, zvolíte si k černému svatebnímu aranžmá klasické bílé šaty. Vězte, že to bude vypadat velmi dobře, koneckonců černá a bílá jsou dokonale kontrastní barvy, které spolu už tradičně báječně ladí. V kombinaci se zlatou a oranžovou dosáhnete velmi sofistikovaného vzhledu.

Ještě méně konvenční nevěsty mohou rovnou sáhnout po černých svatebních šatech!

Jsou velmi, velmi vzácné, ale rozhodně ne úplně neznámé. Koneckonců – v minulosti byly tmavé svatební šaty běžné, hlavně u chudších žen. Nebyla na nich tolik vidět špína a mohly se vynosit i po svatbě. Když už ne černé, rozhodně nebylo neobvyklé, že se nevěsta vdávala v sytých, tmavších odstínech. Bílá se na svatební šaty začala používat až od roku 1840, kdy se v ní vdávala královna Viktorie.

Od té doby se bílá prosadila a drtivě vládne oblasti svatebních šatů. Zatímco bělostné šaty značí nevinnost, černé údajně přinášejí neštěstí v manželství. Přesto se občas objeví na módních molech nebo i před oltářem.

V roce 2011 navrhla celou kolekci černých svatebních šatů Vera Wang, v minulosti zařadili černé šaty do svých kolekcí také Oscar de la Renta nebo Marchesa.

V roce 2016 šokovala černými svatebními šaty své příznivce i svatební hosty australská blogerka a módní návrhářka Sophie Cachia.

U nás je nejznámější celebritou spojenou s černými svatebními šaty Iva Frühlingová, která si v roce 2005 v černých šatech s bílými prvky vzala Richarda Krajča. Tady se proroctví o nevydařeném manželství asi naplnilo, protože pár se nakonec už po půl roce rozvedl.

V roce 2019 se černá mezi svatební trendy vrací a černé šaty se budou objevovat. Podle celkové stylizace nebudou ani tak provokativní, jako spíš elegantní, s nádechem vznešenosti a luxusu. Takže, pokud vás to láká, nebojte se projevit svou osobnost a jděte do černé! Budete svá a budete šik.

Tak co, necháte se inspirovat?

 

Zdroj: Fb.com/ElenStudioPhotography, Verawang.com, Pinterest.com, Fb.com/SophieJaneCachia

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close