Několik tipů na to, jak zbavit děti na svatbě. Jde to i jednoduše!

Ohledně tématu „děti na svatbě“ toho můžeme na internetu najít spoustu. Ať už jde o různé články nebo diskuze, kde nevěsty například horlivě řeší to, zda mají program pro děti vymyslet či ne. Někdy se však může stát, že jde situace do extrému a vstup na svatbu je pouze bez dětí. Podle nás jde však o krajní řešení. K tomu, abyste mohli zabavit i menší hosty, nemusíte nutně utrácet tisíce korun za klauny a nafukovací hrad. Přeci jen, nejde o dětskou party, ale váš den. Ten však lze uzpůsobit i těm nejmenším.

Stále častěji se řeší to, zda děti na svatbu pozvat nebo ne. A to obzvláště u snoubenců, kteří své děti ještě nemají. Pokud se však rozhodnete, že na svatbě děti mohou být, odlehčíte tím nejen starosti rodičům, co se týče shánění hlídání, ale zároveň se můžete pobavit i s dětmi.

Je jasné, že i zařizování svatby samotné stojí člověka spoustu času, peněz a energie. Proto není nutné vymýšlet dětskou zábavu za každou cenu. Na světě probíhá mnoho svateb, kde program pro děti chybí – v takových chvílích se děti zabaví mezi sebou a vyřádí se tancem na hudbu. Jestliže máte ale ještě špetku času, můžete vymyslet alespoň něco málo, co by mohlo děti zabavit. A my vám dnes přineseme několik tipů, jak na to.

Malé děti milují jakoukoliv aktivitu, kde si mohou hrát. V tomto případě je věta: „Kdo si hraje, nezlobí.“, pravdivá. Děti budou nejvděčnější za to, že si budou moci hrát, a to nemusí jít ani o extrémy s klaunem a nafukovacím hradem, které se na svatbu nehodí. I když, i ten hrad může vypadat vtipně.

Musíte se připravit na to, kolik dětí dorazí

Při zařizování zábavy pro děti musíme myslet na to, kolik dětí na svatbě reálně bude. A také to, jak moc je budou maminky ochotny svěřit do péče někomu jinému. Podle toho, kolik a jak starých dětí na svatbě bude, budete moci uzpůsobit i jejich program. Co se týče hlídání, jsou dvě varianty: buď si můžete najmout profesionála, nebo se střídat s ostatními dospělými. A nyní k samotnému dětskému koutku.

TIP: V hlídání se mohou střídat všichni dospělí, stačí k tomu půl hodina. Pokud se prostřídáte všichni, nebude omezena vaše zábava, ale ani bezpečí dětí.


Kde umístit dětský koutek?

Pojem dětský koutek si lze vyložit různými způsoby. Někdy stačí, když dětem dáte někam do rohu místnosti malý stolek s pár hračkami. Pokud máte více fantazie, můžete jim vymyslet zábavu v jedné samostatné místnosti. Ti nejmenší ocení hračky – stačí je nechat někde v místnosti a o zábavu je postaráno. Jestliže pořádáte svatbu venku, můžete dětský koutek pojmout trochu jako piknik. Nachystat deky, sladkosti a hračky. Ostudu neuděláte ani s vkusným stanem. Na večerní hodiny lze dětem připravit místo s filmem či pohádkou, u které mohou i usnout.


Hračky na svatbu

Mezi nejjednodušší způsoby, jak zabavit malé děti, lze považovat tyto hračky:

  • Hračky jako takové – Plyšáci, panenky, odrážedla, korálky.
  • Omalovánky – Omalovánky zabaví spoustu dětí, někdy i na docela dlouhou dobu. Navíc, některé firmy nabízí i přímo svatební omalovánky.
  • Bublifuky – Jde o levnou hračku, kterou ocení každé dítě. Směs na něj lze udělat i doma. A věřte nám, že zásoby zmizí, než se nadějete.
  • Pohádky – Ačkoliv někdo považuje televizi za nevhodnou pro děti, zkuste sehnat některou z populárních pohádek dnešní doby a máte klid na nejméně hodinu a půl.
  • Plastelína – Zde je jen nevýhoda, že se hůře uklízí, když se dostane na koberec či deku.
  • Stavebnice 
  • Dětská verze Candy baru – Tady si děti mohou vytvořit vlastní zmrzlinový pohár, pití nebo namíchat ovocný salát.

TIP: Jestliže máte na hlídání dětí někoho placeného, můžete vymyslet i různé hry, které si děti mohou zahrát spolu.

Našli jsme pro vás několik inspirací, jak připravit skvělou zábavu pro děti i na svatbě. Tak jdeme na to!

Děti na svatbě si mohou hrát i s balonky. Zde najdete velkou balonkovou inspiraci, kterou jsme vám vytvořili.

Zdroj: Pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close