Elegance, romantika a nápadité detaily. To jsou šaty z kolekce Sassi Holford pro rok 2019

Chcete se cítit jako královská nevěsta? Zkuste se inspirovat u Sassi Holford. Její nová kolekce pro rok 2019 slibuje romantiku a svatební pohádku převedenou do skutečnosti. Nedalo nám to a na kolekci jsme se podívali blíž.

Sassi Holford je britská návrhářka, která se svatebním šatům věnuje už více než 35 let. Veškeré její modely kompletně vznikají v Británii. Od střihů až po korálkové výšivky jsou tvořeny ručně, s důrazem na precizní provedení a poctivé řemeslo.

Zkušenosti má opravdu velké, dokonce královské. V roce 2008 vytvořila svatební šaty pro Autumn Kelly, nevěstu Petera Philipse, což je vnuk královny Alžběty II. a bratranec princů Williama a Harryho. Její šaty obléká také nejedna celebrita.

Styl Sassi Holford charakterizuje nadčasovost a elegance, ovšem vždy velmi sofistikovaná. Typickým prvkem jsou nápadité a propracované detaily, které dodávají klasickým střihům víc než dotek aktuálnosti, modernosti a rafinované zajímavosti. Cílem jejích rób je zdůraznit ženskost, ale přitom vyzdvihnout osobnost každé nevěsty.

Z materiálů převažují hladký hevábný satén, krajka i brokát, tyl a výšivky, takže žádné výstřelky. Ovšem vše je vždy dokonale vypracované do posledního stehu. Šaty doplňují různé přehozy, kabátky a bolerka.

Kolekce pro rok 2019

Kolekce 2019 je inspirována přírodou a romantikou, klade důraz na vlastnosti a strukturu materiálů a hru světla. Nevěsta, která si šaty z této kolekce oblékne, může prožít dokonalou pohádkovou romanci. Ne nadarmo se tato kolekce jmenuje Enchanted, tedy Okouzlená.

Jak je pro návrhářku typické, uvidíme satén, brokát, hevábí, tyl. Šaty zdobí květinové prvky a trojrozměrné aplikace, peří, třpytivé korálky, perličky, krajky. Jsou zde huboké výstřihy nebo holá záda.

Zajímavým detailem, který se v tvorbě Sassi Holford objevuje také opakovaně, jsou kapsy na sukni. U svatebních šatů neobvyklý, zato však velmi vtipný a praktický detail.

Siluety roku 2019 reprezentují tři hlavní střihy: tylové velké princeznovské róby, odvážné vrstvení a postavu obepínající střih mořské panny.

Stylově pak kolekci charakterizuje romantika a čistá elegance. Ani letos nebudou chybět svrchní vrstvy, resp. prvky, které lze později odložit. Najdete tu odepínací sukně či vlečky, vrcholně elegantní je krajkový kaftan přes šaty a originalitu podtrhne nevěstovský křivák.

Přehlídka modelů – pro každého něco

Láká vás minimalistická elegance? Čisté linie šatů Giselle nechají vyniknout krásný hedvábný satén, drobné detaily na zádech a bohatou priznceznovskou sukni, zatímco Jodene vás osloví dramatickým efektem přísného výstřihu ke krku v kombinaci s otevřenými zády.

Skutečnou princeznou budete ve velké róbě, jako je Gabrielle. Dojem podtrhuje zejména široká sukně, ale také dokonalý materiál a zajímavě řešená záda. A na odlehčení – kapsy!

Sázíte na romantiku? Podívejte se na éterickou Matildu. Nadýchaná sukně doplňuje průsvitný živůtek, to vše je ozdobeno ručně přišívanými květinovými aplikacemi.

Někoho okouzlí hra s materiály. Pro vás jsou tu výšivky, brokát, krajka, tyl. Velmi zajímavé jsou šaty Verity, které se zdají na první pohled úplně jednoduché. Až při tom bližším si všimnete dokonalé strukturované látky, která je díky hře světla velmi efektní.

A pak je tu vrstvení, kapsy a další zajímavé detaily. Pokud je to právě váš styl, mohla by vás oslovit kombinace modelu Eva se svrchní sukní Josephine. Samotné šaty kombinují něžnou krajsku s jednoduchou sukní s rozparkem, který vám dá prostor, abyste ukázaly krásné svatební střevíčky. Přes ně si pak můžete připevnit tylovou sukni, která se dá na večer opět sundat, a máte hned jiný model. Variabilita, to je hit současnosti!

Kontakty a obchody

Sassi Holford má dva vlastní obchody, v Londýně a v Tauntonu. Její šaty mají v nabídce také svatební salony po celém Spojeném království. Jinak je v Evropě v oficiálním zastoupení najdete jenom v Itálii. Do Londýna to ale není tak daleko a letenky se taky dají pořídit za únosnou cenu. Když si na výlet vezmete družičky a kamarádky, máte z toho dokonalou dámskou jízdu, klidně můžete zvážit i rozlučku se svobodou.

Šaty ale seženete třeba na Ebay, takže pokud vás zaujaly, ale do Londýna se vám nechce, zkuste se poohlédnout tady.

Chcete se zatím jen kochat nebo najít inspiraci pro vaši švadlenu? Navštivte web Sassi Holford, nebo její Facebook, kde najdete také fotky skutečných nevěst.

Jestli vám statické obrázky nestačí, podívejte se, jak vypadají modely z letošní kolekce v pohybu na tomto videu:

A protože šaty jsou opravdu nádherné, tady máte možnost rozplývat se ještě nad dalšími modely:

 

Zdroj: Sassiholford.com, Telegraph.co.uk, Norfolkbrides.co.uk

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close