8 tipů na výjimečné snubní prstýnky vyrobené u nás!

Láká vás jedinečnost designérských kousků? Máme pro vás tipy, kde takové najít! Klasické varianty zlata, stříbra nebo chirurgické oceli zná každý, ale věděli jste, že je možné sehnat prsteny z keraminky, wolframu, titanu nebo třeba z porcelánu?

Pokud vás nebaví lesklý nebo naopak matný povrch prstenu, existují také povrchy drátkované, gravírované nebo zdobené rytinou. Jedinečné šperky s nevídanou povrchovou úpravou dělá Eliška Lhotská, známá česká šperkařka.

 

Osobité barvy i tvary prstenů si můžete vybrat i v pražském ateliéru Invencie. Tam je také, jako jedni z mála u nás, vytváří speciální japonskou technikou mokume gane, která má za cíl napodobit strukturu sukovitého dřeva. Vrstvám jednotlivých kovů nejde úplně poručit a budete tak mít neopakovatelný šperk.

Mimořádné a odvážné kousky tvoří designérka a fotografka Markéta Dlouhá Márová pod značkou Antipearle. Spojení vznešenosti, punku a moderních tvarů.

Elegantní neotřelá a nadčasová, tak by se dala vystihnout tvorba Lucie Koldové i Anny Steinerové, obě tvoří pod značkou Mooyy. K prstenům tak můžete mít i přesně ladící náušnice, náramky nebo náhrdelníky.

Kristýna Plesková  Pavlína Bubnová se prezentují pod značkou Kabinet. Neobvyklé kousky z ještě neobvyklejšího materiálu.

 

Máme také tip na nepřehlédnutelné náušnice, ideální oživení svatebních šatů. Umělkyně britsko-francouzského původu sídlící v Praze tvoří pod značkou Benu Made. Specializuje se na pozlacené náušnice z kůže.

 

Jedním z našich objevů je ateliér Daloo Davida Lomose, českého šperkaře a designéra. Vyznačuje se zcela novým uchopením módy snubních prstenů, kombinací různých materiálů a jednoduchým, minimalistickým pojetím.

 

Za zmínku stojí také na první pohled nevýrazné a obyčejné zlatnictví v centru Olomouce, kde se však pod rukama zlatnické rodiny Konečných rodí nezapomenutelné šperky. Spojení tradice a současného designu v malém rodinném podniku.

 

 

Jako poslední pro vás máme tip na něžné šperky návrhářky Lucie Zemanové. Kolekce Vavřín je pastvou pro oči.

 

Množství dalších umělců a jedinečných kousků najdete na Czech design shop. Pro kreativní duše se nabízí možnost vlastního návrhu. Nevyjde to většinou o moc dráže a prstýnky přesně podle vašich představ vám vyrobí téměř každý zlatník. A když ještě on sám kypí originalitou a nápady, zajisté vám pomůže doladit váš návrh k dokonalosti.

Zdroj:
eliskalhotska.cz
facebook.com/lhotska/
invencie.cz
www.facebook.com/pg/antipearle/photos
antipearle.com/cz
mooyyy.cz
www.facebook.com/kabinetem/
www.facebook.com/BenuMade/
zlatnictvi-konecni.cz
shop.czechdesign.cz/vavrin-prsten-ruzove-zlato/
www.lucie-zemanova.cz/

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close