Židle jsou důležitou součástí svatby. Vyberte si ty pravé podle tématu, nálady a možností

Dříve se říkalo „kdo židli má, bydlí“. To ukazuje význam tohoto zdánlivě malého kousku nábytku. Je důležité mít dobré posezení u stolů. Mohou to být klasické židle v jednom druhu, nebo ve více typech, tvarech a barvách. Zvolit lze i méně tradiční formy a způsoby jako jsou lavice nebo polštáře. Záleží na stylu svatby, místě vybraném pro svatební hostinu, počtu hostů a také na přání snoubenců a na jejich možnostech.

Podívejte se s námi na několik inspirativních tipů.

Stejné židle pro všechny

Způsob usazení hostů je důležitý z mnoha hledisek. Více můžete zjistit z našeho článku na toto téma. Židle mohou hrát důležitou roli na vaší svatbě. Z rozložení židlí a stolů lze vykouzlit i zajímavý obrazec.

Lze je různě ozdobit. Dodat stejný potah, to vše ale vyžaduje čas a prostředky investované do židlové image.

Kdo rád uvazuje mašle a stříhá satén či jinou látku, má vyhráno. Jeho židle mohou ladit s barvami svatby a s celou stolní výzdobou.

Existují půjčovny svatebního nábytku, které vám rády vyjdou vstříc. Mají své kontakty a možnosti sehnat nábytek dle vašich představ. Samozřejmě, pokud si objednáte hostinu v restauraci, v hotelu nebo ve stodole, máte o starost méně, pokud jde o to, na čem budete sedět.

V případě, že pořádáte svatbu ve svých prostorách, v přírodě nebo na místě, kde se běžně žádné židle nevyskytují, musíte improvizovat. Někdy právě židle mohou dodat celé svatbě šmrnc.

Skládací židle lze sehnat v několika provedeních. Oblíbené jsou takzvané zahradní s dřevěným sezením. Odpovídají neformálnějšímu stylu svatby, venkovnímu prostředí, zahradní svatbě a spíše se hodí pro hostinu ve dne.

Zvláštní kapitolu tvoří židle z umělé hmoty. Mohou být krásně sladěné s ubrusem nebo s barvou svatby. Lze je zdobit, hodí se na denní i noční hostinu.

Styl retro vyžaduje židle i stoly určité barvy a uskupení. Zde je lepší zachovat klasiku a volit celodřevěné nebo ratanové židle, případně klasické s kovem.

Tyto židle lze i barevně upravit. Pokud potřebujete ladit místnost do bílé, zvolíte bílé židle, potřebujete-li spíše dřevo, zvolíte tmavší nebo světlejší odstín dřevěných židlí, které mohu být s polstrováním nebo bez.

Tento druh židlí je vhodný do uzavřených prostor pro denní i noční hostinu.

Nebojte se experimentovat

Hra se židlemi, i tak by se dal nazvat další způsob, jak si opatřit sezení na svatbu. Populární jsou průhledné židle, se kterými se dají dělat skutečná kouzla. Navíc se hodí jak ke stylu klasickému, tak i modernímu či boho. Hodí se pro den i noc, dobře vypadají v místnosti i na zahradě.

Lavice jsou zejména oblíbené na svatbách ve stodolách, v přírodě nebo pro boho styl.

Zkusili byste neobvyklé sezení na zemi? Stůl z palet a polštáře na sezení, vypadá to pohodlně a pro neformální svatbu vyznavačů přírodního stylu je to ideální kombinace.

Co říkáte na nápad mít každou židli jinou?

I to je řešení, ačkoliv paradoxně může dát více práce než mít židli jako židli. Máte-li ovšem ty možnosti a také styl svatby by tomu vyhovoval, je to velmi zajímavý způsob jak pobavit svatební hosty.

Svatbu lze ozvláštnit i starožitnými kousky, které si můžete zapůjčit. Ať už zvolíte jakékoli sezení, vaše svatba bude jistě ta nejkrásnější.

 

Zdroj fotografií: pinterest.com, weddingwire.com, beremese.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close