Máte rádi světelné dekorace? Svítící písmena vám pomohou vykouzlit magickou svatební atmosféru

Způsobů, jak podtrhnout atmosféru svatebního dne, je celá řada. K zaručeným a stále více populárním patří hra světla. Promyšleným nasvícením se obyčejný prostor promění ve slavnostní místo.  Písmena, svítící řetězy, žárovičky či lampióny umí hotové divy. Na tipy a novinky v této oblasti jsme se zeptali majitelek půjčovny a e-shopu Svítící písmena.

Fotografie Honza Martinec

Za Svítícími písmeny stojí dvě nejlepší kamarádky, Brita a Tereza. Obě milují dekorace, oslavy a světýlka, což nevyhnutelně vedlo k založení Svítících písmen. Nabízejí světelné dekorace nejen k prodeji, ale i k pronájmu. Seženete tady svítící písmena včetně české diakritiky, různé tvary jako šipky nebo srdíčka, řetězy či svítící magnetické tabule, na které si křídou napíšete, co jen chcete. Pojďte se podívat do zářivého světa světýlek.

Fotografie GPhoto – Kateřina Ševčíková

Světelné dekorace na svatbách jsou stále oblíbené. V čem je podle vás jejich kouzlo?

Rozhodně to krásně dokreslí atmosféru celé svatby. Naše písmena, symboly a svítící žárovkové řetězy nejen pěkně rozzáří prostor, ale udělají zároveň i moc hezkou atmosféru. Pokud si novomanželé vytvoří z našich písmen své iniciály, stane se to i osobní dekorací a vhodným prvkem pro svatební focení.

Kam takové dekorace ideálně umístit?

Naše svítící dekorace vyniknou nejlépe, když se setmí, ale vypadají hezky i přes den, kdy dotvářejí atmosféru slavnostního dne. A co může být romantičtějšího, než zatančit si svůj první tanec pod baldachýnem vytvořeným z našich žárovičkových řetězů? To si pak připadáte jako pod hvězdnou oblohou.

Liší se nějak jejich použití v létě a v zimě?

Tak samozřejmě při letních svatbách (ty jsou stále nejpopulárnější) se hlavně naše dekorace umisťují do zahrad, na terasy a do venkovních altánů a stanů. Na zimních svatbách zase krásně osvítí vnitřní prostory, jako je taneční parket, foyer, slavnostní tabule atd. Zkrátka to nejlépe vystihuje naše moto: Sestavíme cokoliv, zasvítíme kdekoliv.

Seznamte se – Svítící písmena

Takže na své si přijdou snoubenci po celý rok. A jak tedy konkrétně vypadá vaše nabídka?

Vše, co máme, nabízíme k pronájmu. Jedná se tedy hlavně o 90cm písmena a symboly na elektřinu, 30cm písmena a symboly na baterie, různé spojené nápisy (například Bar, Love) a naše žárovkové řetězy. Krom pronájmu děláme samozřejme i dopravu až na místo a případně i instalaci, když si snoubenci přejí. Nic není problém. Jako poslední nabízíme naše 23cm kovová písmena na baterie k prodeji. Ta jsou vhodná například jako lampička do dětského pokojíku nebo jako nevšední dekorace do vašeho bytu.

Fotografie Lukáš Baxa Photography

Jak to u vás funguje a jak dlouho před svatbou je ideální se na vás obrátit?

Před čtyřmi lety jsme začaly s jedním malým skladem v Praze. Ale už přes dva roky máme i pobočky v Brně a Bratislavě. Vše je tedy zdarma k vyzvednutí v jednom z našich skladů, nebo zajistíme naši osobní dopravu na místo, případně na vzdálenější místa posíláme písmena přepravní společností.

Co se týká rezervací, tak samozřejmě nejvíce záleží na datu. Hlavně červnové a zářijové svatby jsou teď velký hit, některé termíny máme již skoro celé obsazené. A také záleží na konkrétním písmenu – již první sezónu jsme zjistily, že se nejvíce půjčují iniciály M & M. Tedy tato i jiná populární písmena chce opravdu rezervovat co nejdříve.

Fotografie Kateřina Nováková

Proč jste si vybraly zrovna svítící dekorace?

Obecně máme rády světýlka, dekorace a hlavně typografii. Manžel se mi dokonce směje a z legrace počítá, kolik máme doma různých nápisů a písmenek na dekoracích a plakátech. Zároveň jsme spolu s Terezkou chtěly vytvořit nějaký projekt, který by se nám líbil a ještě by nás bavil. A to se, myslím, povedlo.

Svítící trendy

Jsou i v této oblasti nějaké trendy? Pokud ano, co se chystá na sezónu 2020?

Zrovna máme jednu velkou trendy novinku v plánu. Pronajímat ji budeme od letní sezóny 2020. Ale zatím neprozradíme, o co jde. Necháme naše klienty ještě chvíli napnuté… Ale bude to opět moc krásná dekorace! Nicméně už od letošní sezóny nabízíme nově i barevné žárovky do našich písmen. To se nejvíce hodí, pokud je svatba laděná do nějakých konkrétních barev. I když bílá je bílá…

Klasikou jsou iniciály snoubenců nebo nápisy jako Love a Mr. & Mrs. Ale máte nějaké další tipy a možnosti, co si se světelnými písmeny počít?

Máte pravdu, iniciály novomanželů jsou stále nejvíc populární. Ale stále více lidí si chce vytvořit z písmenek nějaké (ideálně české) zajímavé slovo. Jako je například LÁSKA, RADOST a podobně. V nabídce máme totiž i háčky a čárky, takže nic není problém. Také je populární vytvořit si z malých písmenek svůj vlastní svatební hashtag nebo nové příjmení. Z našich žárovkových řetězů se dá například udělat moc pěkná fotostěna, když se trochu netradičně zavěsí vertikálně (například přes nějakou bránu).

Fotografie Hary Marwell Photography

Kontakty

Nadchlo vás to a osvětlenou svatbu prostě musíte mít? Kontaktujte Svítící písmena a domluvte se. Ale neváhejte, ať na vás ještě něco zbude.

Fotografie Lenka Seničová
Fotografie Lenka Seničová
Fotografie Lukáš Navara

 

Zdroj: Svítící písmena, úvodní fotografie Nikol Mzalová

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close