S Mirror glaze dorty zazáříte. A to doslova!

Trendy hýbou naším světem někdy tak rychle, že ž se v nich nestačíme ani orientovat. Sociální sítě vás denně zahlcují nádhernými obrázky a jednoduchými návody. Nedávno náš Instagram a Facebook doslova zaplavily obrázky zářivých, třpytících se dortů, které samozřejmě nemusíte využít jen ve svatební den. My se ovšem snažíme sledovat vše, co by vaše rozhodování usnadnilo. Dnes se zaměříme na Mirror Glaze cake! Co to vlastně doslova znamená, kde jej sehnat nebo dokonce jak si jej vyrobit.  

 

LESKLÁ ZRCADLOVÁ POLEVA NA DORT (v anglicky mluvícím světě označovaná jako Mirror Glaze) je vlastně to nejdůležitější na tomto typu dortu. A jelikož nejsme cukráři museli jsme sáhnout pro radu do kuchařky. Velice nás uklidnil popis přípravy dortu v Kuchařce pro dceru. Uvádí zde, že příprava je opravdu lehká a to z důvodu, že v samé podstatě je čistě na vás  jaký druh dortu si vyberete. Stačí sáhnout po vašem oblíbeném receptu na korpus, po vašem oblíbeném receptu na krém a všechno to završit přelitím polevy přes hotové dílo.

    

 

Mirror glaze cake jsou v poslední době velmi oblíbenými dorty, nejen co se svateb týče. Jde o dorty, které jsou potřeny speciální glazurou, která na dortu tvoří efekt zrcadla či skla, odtud je i název těchto dortů. Při jejich výběru se nemusíme omezovat pouze na pár barev, oblíbené jsou mirror glaze dorty v různých barvách, kdy na některých může být i více barev, které na sebe pozvolna navazují. Takový dort stačí doplnit jen pár ozdobami a hned udělají velký dojem i co se vzhledové stránky týče. Glazuru je možné připravit si i doma a udělat si tak celý dort vlastnoručně.

Pokud si pamatujete na vlnu pobláznění galaxy oblečením (a pokud se i vám tento dekor líbil), jistě nepohrdnete dorty, které vypadají jako vesmír, právě díky kombinaci těch správných barev. Kromě výstředních dortů s nejrůznějším zdobením jsou tyto dorty vhodné i pro konzervativnější páry, jelikož je lze dělat v takřka všech provedeních, jaká vás napadnou. Inspirovat se ovšem nemusíte pouze pomocí naší galerie nebo videa :).

A zde je trocha inspirace, jak tento dort zhotovit. Troufnete si doma nebo si jej raději objednáte?

Zdroj: weddingideasmag.com/kucharkaprodceru.cz

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close