Nechcete nudnou dortovou klasiku? S uměleckým dílem od Punk Rock Cakes rozhodně zabodujete

Svatební dort. Jedno z nejdůležitějších témat svatební hostiny. Tak jako je jídlo tím, na co lidé později vzpomínají, dort jako sladká tečka celé pohoštění korunuje. A navíc má i roli dekorace svatební tabule. Výběr dortu je proto klíčovým tématem. Musí být současně krásný a chutný a ideálně ještě zaujmout zhýčkané svatebčany, kteří už přece „viděli vše“. Naprosto unikátní dorty, s nádechem rebelie a extravagance, peče Stanislava Mutlová z PunkRockCakes.

Stáňa Mutlová měla na starosti on-line marketing u velké firmy. Pak ale podlehla velké lásce, kterou je pečení, a od roku 2013 nabízí nejen svatební dorty pod značkou PunkRockCakes. A protože je duší punkerka, nemohla jít vyšlapanou cestičkou, a tak vytváří nádherné a originální kreace, které opravdu v záplavě jiných dezertů jen tak nepřehlédnete.

Chcete trendy dort se vzorem betonu, štuku, kamene nebo skla? Jste tady správně, v PunkRockCakes je pečou už nějaký ten pátek.

Raději byste krajku, volány nebo něžné květy, nahý nebo polonahý dortík? Že váháte!

Zaujal vás nastupující trend černé barvy? I s tím tady pochodíte.

Originální jsou strohé geometrické tvary, které nechají vyniknout dokonalému zdobení povrchu.

Že jsou punkové dorty asi opravdu top, potvrzuje i řada celebrit, kterým už Stáňa Mutlová sladkou dobrotu pekla, namátkou Míša Nosková, Agáta Prachařová nebo Petr Čech. A také ocenění, jako např. 3. místo v kategorii Design v soutěži Svatební dort roku 2014. O pečení už dokonce napsala i knihu – Sladké bary. Za vše pak mluví i řada svatebních editorialů, na kterých se podílela.

Jaké jsou punkové dorty

U PunkRockCakes si můžete objednat různé drobné dezerty jako cupcaky, makronky, pralinky nebo dortová lízátka, narozeninové i jiné dorty, celé tematické sweet bary a pochopitelně jako korunu všeho dorty svatební.

Mezi největší, co Stáňa Mutlová tvořila, patří devítipatrový kolos se základnou o průměru půl metru, zdobený 24karátovým zlatem. Byl na svatbu na Žofíně a měl zkrátka dominovat celému sálu. Tak co taky jiného vymyslet, než zlatého obra, že?

Punkové dorty vznikají podle moderních světových a hlavně francouzských receptur, z těch nejkvalitnějších a ideálně i sezónních surovin, pokud možno od českých farmářů. Citrusy pak dovážejí od italských pěstitelů, čokoládu jedině belgickou a francouzskou. Co v dortech nenajdete, jsou náhražky, konzervanty nebo ztužovadla. Proto mají výsledné výtvory vedle dokonalého designu také opravdovou chuť.

Navzdory tomu, že uvnitř chemii nenajdete, je pro Stáňu Mutlovou důležitá chemie mezilidská. V PunkRockCakes nemají klasický katalog, ze kterého byste sladkosti vybírali. Cukrářka vše vždy připravuje na míru klientům a celkovému pojetí svatby. Proto se s vámi bude chtít sejít nebo aspoň po skypu vše podrobně zkonzultovat, než se naladíte na stejnou vlnu.

Pár praktických informací

Cena dortů při tomto osobním přístupu a vymazleném designu mile překvapí, pohybuje se kolem 150-250 Kč za porci, podle toho, jakou zvolíte kombinaci náplně a zdobení.

Líbí se vám PunkRockCakes? Chcete je na svatbě nebo i jiné oslavě? Domluvte si schůzku.

„Cukrařina je pro mě odpočinkem. V práci jsem spoustu věcí řešila hlavou, ale u pečení relaxuju. Můžu si dát skleničku vína a u toho si zkoušet nové techniky,“ svěřila se cukrářka před pár lety magazínu Forbes. A když člověk dělá věci srdcem, projeví se to na výsledcích. Vyzkoušejte sami.

 

Zdroj: PunkRockCakes

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close