Dort ozdobený živými květinami bude šperkem vaší svatební tabule

Svatební dort bývá nedílnou a významnou součástí svatební tabule. Upoutá zrak každého příchozího. Pojí se s ním tradice a v neposlední řadě je nebo by aspoň měl být skvělým dezertem. Říká se, že kousek svatebního dortu by měl ochutnat každý účastník svatby, aby manželství bylo šťastné. Dorty mohou mít různou podobu, mezi nejkrásnější patří ty s živými květy. Velkou zkušenost s jejich přípravou mají třeba v cukrářství Ollies v Ostravě a Olomouci.

Co by to bylo za svatební hostinu bez dortu, který potěší oko i chuťové pohárky? Dort je sice k jídlu, ale bývá také promyšlenou součástí svatebního stolu a jako takový je vlastně další dekorací. Vzhled u něj hraje nezastupitelnou roli. Dort vybírejte s ohledem na celkové ladění a styl oslavy. Můžete mít dort:

  • potažený modelovací hmotou, s bohatou výzdobou reliéfní nebo vymodelovanou
  • zdobený stuhami, organzou, perličkami, s prstýnky, figurkami a dalšími nejedlými prvky
  • nahý
  • malovaný
  • politý čokoládou
  • s ovocem
  • s živými květy

Květinové dorty ohromí vaše hosty

Právě dort zdobený skutečnými živými květy bude krásnou dekorací vaší svatební tabule. Působí originálně a poutavě. Podle zvolených květů a stylu s ním zazáříte na svatbě přírodní, romantické i luxusní.

Krásné je, když máte na dortu stejné květy jako ve svatební kytici. Pokud to není možné, měl by alespoň ladit zvoleným stylem se zbytkem výzdoby. Na dort se hodí klasické květy, jako třeba růže, stejně jako luční kvítí. Pěkné je i ozdobit dort pouze zelení: listy a zelenými větvičkami.

Některé květy jsou dokonce jedlé: růže, begónie, chrpa, hvozdík, fialka, levandule, orchidej. Plátky orchideje jsou překvapivým ozvláštněním šampaňského: nechte je chvíli koupat ve sklence a po vypití vína lístky snězte.

Vybírejte květy, co dlouho vydrží. Měly by být bez chemického postřiku či lesku. Tabu jsou samozřejmě ty, co jsou jedovaté. Vybírejte také podle sezóny, jednak jsou sezónní květiny levnější a snadněji k sehnání, jednak tolik nezatěžují přírodu. A také víc vydrží. Zkušená floristka vám poradí, stejně jako cukráři, kteří mají v tomto druhu dortové dekorace praxi.

Dort z Ollies, to je skvělá chuť a perfektní servis

Ostravská cukrárna Ollies se svatebním dortům věnuje již dlouho a živé květy jsou jejich vlajkovou lodí. Jaký dort můžete čekat? Elegantní, lehký, svěží chuti i vzhledu, upečený z kvalitních surovin, bez umělých přísad.

K dortům nabízí také kompletní servis, jako je doprava až na místo hostiny v chladicím voze a pomoc s aranžováním dortu na svatební tabuli.

Chcete dort z Ollies? Nezapomeňte, jako u celé řady dalších svatebních služeb, na včasnou rezervaci. Ideálně tak dva měsíce předem, čím více atypický dort chcete, tím větší časový předstih je třeba, stejně tak např. u bezlepkové varianty. Naopak u běžného dortu bez zvláštních požadavků a mimo největší sezónní nápor může stačit i 14 dní.

Připravte se na osobní schůzku, kde dohodnete veškeré podrobnosti.

  • Nejdříve domluvíte velikost dortu podle toho, kolik porcí budete potřebovat.
  • Vyberete příchutě. V nabídce je celá řada možností a kombinací z běžné nabídky cukrárny.
  • Dále se domluvíte na provedení dortu. Můžete mít dort na podstavci, kdy každé patro má svůj vlastní stojan (ten vám zapůjčí oproti vratné kauci), nebo patra nechat naskládat přímo na sebe, což je nejčastější varianta. Klasické patrové dorty tvoří v Ollies ve tvaru čtverce, kruhu nebo srdce. Zajímavou variantou jsou také cupcake dortíky.
  • No a poté už je na řadě zdobení. Můžete přinést vlastní obrázek dortu, který vás uchvátil, nebo vybrat z nabídky cukrárny či si nechat navrhnout dort na základě vašich představ.
  • Dojednáte dopravu na místo oslavy, klidně i mimo Ostravu.
  • Můžete si také přiobjednat například děkovací dorty pro maminky v podobném duchu jako je váš hlavní svatební, cupcaky či různé další sladkosti.

Na základě domluvených parametrů vám bude vypočítána cena. Jednopatrový elegantní, jednoduše zdobený dort zde pořídíte za necelých tisíc korun, dvoupatrový již od 2690 Kč. Dort platíte převodem na účet k poslednímu pondělku přede dnem vaší svatby. A dále se už o nic nestaráte, vše bude pro vás připraveno přesně, jak jste se domluvili, a vy se pak už jen na místě pokocháte krásným výtvorem. A vychutnáte si skvělou chuť.

Kontakty a inspirace

Tel.: 733 576 752

E-mail: obchod@ollies.cz

Facebook: https://www.facebook.com/olliescukrarna/

Instagram: https://www.instagram.com/ollies_cukrarna/

Než v Ollies objednáte, můžete také za účelem testování navštívit některou z jejich cukráren v Ostravě (Vítkovice, Avion Shopping Park, Poruba) a v Olomouci.

 

Zdroj: Ollies.cz

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close