Horké pivo s medem nebo tekuté brownies? I tyto originální horké nápoje můžete podávat na svatbě

Zimní pohádková svatba může být skutečně nezapomenutelným zážitkem. V našich krajích stále ještě není úplně zažitým zvykem naplánovat si svatbu v zimě, ale zimní čas má své kouzlo, to musíme uznat. Horké nápoje se podávají na všech svatbách, ale v zimě mají o poznání větší význam než v létě.

Nejčastěji se nápoje podávají prostřednictvím samoobslužných koutků, které jsou oblíbené a většina hostů si hravě zvládne nalít kávu nebo čaj.

Pokud dáváte přednost obsluze – míchání horkých koktejlů a vaření skutečně horké čokolády – je to jen na vás.

Horké a s alkoholem

Novinkou, která je prý velmi chutná, je horká čokoláda s červeným vínem. Všude určitě najdete svařené víno, grog, v zimě i punč a horkou sangríu. Připomínáme, že svařák může být i bílý.

K vyhlášeným pochoutkám patří horké pivo s medem a káva s likérem, čokoládou a skořicí.

Populární je také hot cider – oblíbená alternativa ke svařenému vínu.

Horké pro abstinenty

Na prvním místě bude jistě čaj. Podle doporučení znalců je nejlepší podávat čaj ve větším hrnku, protože mnohem lépe drží teplotu a je i chuťově výraznější. K čaji samozřejmě patří cukr, med, citron.

Můžete ale servírovat i nápaditěji, jako na naší fotografii.

Nesmíme zapomenout na horké ovoce – například horkou hrušku, horké jablko s brusinkami nebo horký fresh pomeranč se zázvorem. Kdo má rád méně sladké, ocení horký černý rybíz s bezinkou.

Čokoláda v barvách a na všechny způsoby

Horká čokoláda se dnes připravuje v mnoha barvách, můžete mít různé příchutě a ty dodají nečekaný odstín celé čoko-fontáně. Můžete mít dokonce nápoj zvaný tekuté brownies. Že lze pít i bílou čokoládu, pochopitelně víte.

Kávu, prosím?

Samostatnou kapitolou je káva. Pokud máte k dispozici nějaký přístroj na vaření kávy, cappuccina, latté a dalších variant tohoto oblíbeného nápoje, jste bezesporu ve výhodě. Kávu na svatbě prostě podávat musíte, i kdybyste ji měli mít připravenou v termosce.

Někdo má rád překapávanou, jiný espresso, další turka. U kávy se vyplatí koupit kvalitní značku a věnovat chvilku na doladění celého procesu. Nabídněte výběr z několika druhů mlék do kávy, případně smetanu, neváhejte a kupte všechny druhy cukrů a sladidel, která jsou na výběr. Šlehačka se také hodí.

Anebo si rovnou zajistěte specializovaný kávový catering i s ochutnávkovou show!

Přejeme tu nejkrásnější zimní pohodu s dobrými horkými nápoji.

Zdroj fotografií: Pinterest.com, úvodní foto Wren Photography pro Storyboardwedding.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close