Na každém eventu (tudíž i svatbě) je důležitý výběr nápojů. Jednou z mnoha možností je podávání koktejlů z Prosecca či šampaňského, které zvládnete udělat i vy. Jsou jednoduché, chutné a navíc na ně můžete být pyšní!

 

 

Negroni sbagliato

Tento koktejl je úžasný nejen kvůli své chuti, ale i zářivě červené barvě, která skvěle zapadne i jako “dekorace” na stole.

Ingredience:

  • Campari (25 ml)
  • Sweet vermouth (25 ml)
  • Prosecco (25 ml)
  • Plátek pomeranče

Postup:

Do sklenice nalijeme Sweet vermouth a Campari. Nakonec přimícháme Prosecco a vložíme plátek pomeranče.

 

Aperol Mimosa

Tento nápoj je skvělý díky své sladko-kyselé chuti, která potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:

  • Aperol (20 ml)
  • Pomerančový džus (20 ml)
  • Šampaňské na dolití

Postup:

Všechny ingredience smícháme ve sklenici. Nakonec přidáme trochu ledu a můžeme podávat.

 

Blood orange sgroppino

Sladký a bláznivý. Přesně takový je tento koktejl, který září jemně růžovou barvou.

Ingredience:

  • Vodka  (100 ml)
  • Prosecco (300 ml)
  • Krupicový cukr (100 g)
  • Džus z červeného pomeranče (500 ml)

Postup:

Vložte cukr a 100 ml džusu do pánve. Mírně zahřejte, dokud se cukr nerozpustí, a na chvíli povařte. Poté důkladně ochlaďte.

Propasírujte jemným sítkem do misky, zbytek šťávy dejte do druhé misky.

Zn propasírované části uděláme sorbet.

Nakonec nalijte do sklenky džus, vodku, Prosecco a přidejte kopeček sorbetu.

 

Prosecco s borůvkami a tymiánem

Ingredience:

  • Prosecco (750 ml)
  • Limoncello likér (1 hrnek)
  • Led
  • Borůvky
  • Tymián
  • Plátky citronu

Postup:

Do větší nádoby si nalijeme všechny tekuté ingredience. Podle chuti k nim přidáme borůvky, tymián a citron.

 

Fotografie: Downshiftology, Olive magazine

 

 

Sára Vašková

Nikola Zatloukalová
redaktorka SvatebníBlog.cz